Thursday, September 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Yang sebenar darurat Tok Abah Kau, bukan negara – Mat Sabu

PRESIDEN Parti Amanah Negara Mohamad Sabu berkata, ketika ini bukan negara yang sedang mengalami darurat tetapi sebalinya keadaan itu dialami oleh Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Mohd. Yassin.

Mohamad mendakwa, Muhyiddin kini bergelut untuk mempertahankan jawatan beliau sebagai Perdana Menteri.

Kata Mohamad, jangkitan Covid-19 tidak seharusnya menjadi alasan kepada kerajaan untuk melaksanakan perintah darurat.

Menurut bekas menteri pertahanan itu, kerana negera mempunyai undang-undang yang boleh digunakan bagi mengawal dan membasmi wabak tersebut.

“Bagi saya yang benar-benar darurat ialah Tan Sri Muhyiddin Yassin sendiri, bukannya negara. Beliau dalam keadaan ‘darurat’ untuk mempertahankan kedudukannya sebagai Perdana Menteri.

“Jika alasannya Covid 19, kita sudah ada undang undang sedia ada yang boleh digunakan untuk membasmi wabak ini dengan berkesan, tanpa perlu kepada pengistiharan darurat kepada negara,” kata Mohamad dalam satu kenyataan ringkas sebentar tadi.

Beberapa portal berita melaporkan Kerajaan ingin mendapatkan perkenanan Yang di-Pertuan Agong bagi pengisytiharan darurat pandemik Covid-19 yang penularannya memasuki gelombang ketiga.

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin dilaporkan bergegas ke Kuatan, Pahang selepas mempengerusikan Mesyuarat Khas Kabinet di Putrajaya pagi tadi.

Dakwaan tersebut dikuatkan lagi apabila Mesyuarat Khas Kabinet dihadiri oleh ketua agensi kerajaan yang merupakan sebahagian dariapda Majlis Keselamatan Negara (MKN).

Mereka adalah Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador dan Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Jeneral Tan Sri Affendi Buang.

Muhyiddin Yassin dilaporkan tiba di Istana Abdul Aziz, Indera Mahkota sekitar pukul 4.40 petang.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...