Lewat petang semalam seorang wartawan telah menghubungi saya memaklumkan wartawan2 media utama negara diarahkan untuk mendapatkan pandangan mufti2 seluruh Malaysia berkenaan perhimpunan bantah Icerd 8Dec ini di dataran merdeka.
Wartawan menceritakan modus operandi yang diarahkan kepada mereka ialah hidupkan persepsi untuk batalkan perhimpunan ini dengan cara wartawan DISURUH TANYA KEPADA MUFTI2 UNTUK BATALKAN himpunan ini.
Akhirnya.. Hari ini kita saksikan pandangan2 mufti yang menasihatkan agar penganjur membatalkan himpunan bantah Icerd dek terperangkap dgn mainan persepsi negatif yang digambarkan oleh wartawan ketika soal jawab..
Tak habis lagi.. Kalau nak teruskan.. Mereka akan mainkan PAS angkuh x dengar nasihat mufti dan mereka yakin akan berjaya menghidupkan sentiment ini!.
Wartawan #MalaysiaBaru
#BantahIcerd
#Turun8Dec