Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Wanita UMNO gesa jangan tambah beban rakyat naikkan tarif air

Keputusan kerajaan Pakatan Harapan yang bercadang menaikkan tarif air adalah sesuatu yang tidak wajar dan menambah beban pengguna.

Ketua Wanita UMNO, Datuk Dr. Noraini Ahmad berkata, kerajaan sebaliknya perlu memberi fokus kepada dasar pemerintahan berkebajikan dalam memberi kesejahteraan untuk rakyat dan bukan hanya mementingkan sektor korporat semata-mata.

Katanya, cadangan itu dilihat tidak sesuai dilaksanakan sekarang memandangkan rakyat sedang menghadapi masalah tekanan ekonomi.
“Perlu difahami bahawa walaupun cadangan kenaikan ini hanya melibatkan kenaikan tarif air tetapi kesan kepada kenaikan kos sara hidup akan tetap dirasai oleh rakyat biasa dari semua peringkat.

“ Kenaikan tarif air ini jika dilaksanakan memberi impak kepada kenaikan kos sara hidup yang terpaksa ditanggung rakyat selepas kerajaan baru ini berkuasa,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Menteri Air, Tanah dan Sumber Asli, Dr. A. Xavier Jayakumar dalam satu wawancara bersama akhbar berbahasa Cina baru-baru ini bahawa kerajaan tidak mungkin menawarkan perkhidmatan percuma selepas jumlah yang besar diperuntukkan untuk menaik taraf kemudahan pembekalan air dan pembetungan.

Fb Naib Razak – Kenaikan tarif air

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...