Saturday, June 10, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

[Video] Pantun ‘Kerajaan Menipu’ Cetus Kekecohan Di Dewan Rakyat

KUALA LUMPUR, 19 Nov – ‘Kerajaan menipu’ mencetuskan sedikit kekecohan di Dewan Rakyat hari ini apabila Ahli Parlimen Jelebu, Datuk Jalaluddin Alias mengungkapkan pantun ketika mencelah pada sesi perbahasan oleh  Ahli Parlimen Pontian, Datuk Seri Ahmad Maslan.

“Saya nak tanya pandangan Pontian, dulu kalau tidak silap sayalah pernah dengar janji kerajaan ini. Kamera AES ini dahulunya kita buat 10 sahaja… tetapi apabila nak ambil kerajaan mereka kata akan kurangkan namun sekarang bertambah. Adakah ini kerajaan menipu. Saya nak bagi pantunlah….

Satu pelita dua sumbu,
Mana api boleh tahan;
Kerajaan PH asyik menipu,
Mana rakyat boleh tahan.”

Ahli Parlimen Jelutong, Rsn Rayer kemudiannya mencelah dan mengatakan syok sendiri dan kemudiannya Ahmad meneruskan perbahasannya dengan menambah salam 15,000.

“Saya sokong apa yang disebutkan oleh Jelebu tadi. Memang menipu ini sudah menjadi perkara biasa. Berkata tidak benar sudah perkara biasa. Tidak menunaikan janji-janji ini perkara biasa,” ujarnya.

Ahli Parlimen Jelutong terus menganggu dan kemudiannya Ahli Parlimen Arau, Datuk Seri Shahidan Kasim bangun  mengingatkan peraturan dewan bahawa seseorang ahli parlimen berbahas ianya tidak boleh diganggu dan kemudiannya ditenteramkan oleh Speaker Dewan Rakyat.

Terdahulu sebelum itu, Ahmad membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2020 peringkat jawatankuasa Kementerian Pengangkutan Peringkat Jawatankuasa di Dewan Rakyat, di sini, hari ni.

Dalam perbahasannya Ahmad meminta kerajaan memberikan butiran dan bukti faedah penambahan kepada pemasangan kamera Sistem Keselamatan Kesedaran Automatik (AWAS).
<“Penyelenggaraan sistem AWAS… berapa yang sudah kena saman dan saya nak tahu juga apakah bukti bahawa lagi banyak kamera AWAS ini lagi kurang kejadian  kemalangan.

Boleh YB Menteri tunjukkan bukti kalau tidak apa faedah untuk kita tambah kamera sedangkan dahulunya ada seorang YB di sini sekarang dah timbalan menteri menentang tentang AES ini…

“Tidak adalah sampai berguling-guling tetapi lebih kurang begitulah  membantah sistem ini… tetapi sekarang ini bukan berkurang tetapi diperbanyakkan lagi kameranya. Saya ingin bukti lagi banyak  kamera lagi turun kemalangan dari segi data-data yang sahih,” ujarnya lagi – UMNO Online

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...