Saturday, June 10, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Vaksinasi: Penglibatan klinik swasta boleh kurangkan sisiko kluster baru kata Najib

Nampaknya KP KKM juga sama pendapat dengan saya bahawa penglibatan 8,000 lebih klink-klinik swasta seluruh negara dalam memberi kelebihan untuk program vaksinasi negara.

Entah kenapa bayaran yang buat kerajaan kepada klinik swasta cuma RM14 satu dos berbanding kos yang lebih tinggi di pusat-pusat lain.

Mega PPV juga bermaksud risiko untuk ada kluster baharu mega adalah mega.

Kita boleh kurangkan risiko ini dengan memaksimumkan penglibatan klinik-klinik swasta.

Ianya juga lebih memudahkan dan menambah keselesaan sebab semua rakyat tahu di mana terletaknya klinik terdekat dan mereka sudah biasa melawat ke klinik berdekatan.

Kapasiti maksima bagi klinik-klinik swasta yang jumlahnya lebih 8,000 buah di seluruh negara berpotensi dinaikkan ke lebih 500,000 dos sehari sekiranya lebih banyak klinik-klinik swasta menyertai program kerajaan.

Jika dua tiga orang boleh ditugaskan untuk memberi vaksin di setiap klinik, mereka boleh memberi sehingga 100 dos sehari.

8,000 buah klinik sudah 800,000 dos sehari.

Jadi, selain pusat vaksinasi kerajaan kita perlu menjadikan rangkaian klinik swasta dalam negara sebagai antara bahagian paling penting dalam strategi vaksinasi negara.

Kemungkinan besar bahawa mutasi-mutasi baharu Covid akan bermaksud kita perlu memberi dos-dos tambahan bagi semua pada masa depan.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...