Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Undi Percaya: Memahami Sikap Dan Pendirian PAS

PAS mengajak rakyat keluar dari kemelut ketidaktentuan politik dalam negara yang menjejaskan kehidupan semua serta mampu mencetuskan ketegangan.

Puncanya adalah tuntutan peralihan kuasa PM separuh penggal yang tidak langsung membawa sebarang faedah apalagi memulih atau menyelesaikan masalah periuk nasi rakyat dan masa depan negara.

Kelompok Anwar Ibrahim lebih berminat menuntut jawatan PM. Menyingkirkan Tun dan menobatkan Anwar sebagai PM ke 8. Masalah rakyat dan negara nanti kita tangani kemudian, mereka lupa PH telah hampir 2 tahun berkuasa.

Dominasi DAP dalam kerajaan adalah faktor penyumbang terbesar dalam kemelut politik ini. Dengan kuasa DAP kini menuntut perkara-perkara yang bakal merobah dan menjejaskan status sosial dan politik yang sedia ada. Kuasa minoriti dipergunakan sehingga menjejas kehidupan golongan majoriti, ini sudah pasti mencetuskan ketidakpuasan hati dan tidak sihat buat masa depan negara.

Pilihan Raya Kerajaan Tempatan mahu dilaksanakan, sijil UEC diiktiraf, pengajian tulisan Jawi di sekolah-sekolah dihapuskan, amalan budaya songsang LGBT mahu diiktiraf, hak untuk murtad atau menukar Agama diperjuangkan, peranan JAKIM dipertikai, bilangan kakitangan awam mahu dikurangkan, bayaran pencen disemak semula dan senarai ini berterusan.

Selama Tun menjadi PM walaupun beliau seteru politik blok pembangkang namun beliau sanggup berhadapan dan mengekang asakan DAP ini.

Ada sesiapa boleh nafi?

Masalahnya adakah Anwar nanti setegas Tun dalam mempertahankan hak dan kepentingan Melayu Islam atau beliau akan cair dan tunduk pada DAP yang kini kuat melobi dan mendewakannya?

Semua kita kenal Anwar. Akhlak dan keperibadiannya bukan rahsia tetapi pengetahuan umum. Sikapnya yang liberal dan populis bakal menambahkan lagi kelam dalam kemelut yang kita tanggung. Mudharat besar jika beliau naik sebagai PM.

Kerana itu berhadapan dengan dua senario dan kemungkinan ini serta mengambil kira masalah rakyat dan negara PAS sanggup menyokong agar Tun kekal PM hingga ke hujung penggal.

PAS akan kemukakan usul percaya terhadap PM ke 7 dan mengharapkan sangat jika ada wakil-wakil Dewan Rakyat yang tidak bersetuju maka gunakanlah gelanggang Dewan Rakyat bangkit secara bermaruah dan tolak.usul ini.

Biar Dewan Rakyat menjadi kuasa penentu dan bukan sebaliknya.-  HARAKAHDAILY

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...