Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

UMNO perlu segera lakukan proses muhasabah – Ketua Wanita

Tindakan pemimpin yang keluar UMNO secara beramai-ramai di Sabah pada saat parti diuji merupakan isyarat untuk parti segera melaksanakan proses muhasabah.

Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Datuk Dr. Noraini Ahmad berkata, setiap daripada ahli UMNO perlu memiliki motivasi yang tinggi untuk terus berjuang demi kelangsungan parti.

Katanya, apa yang berlaku di Sabah pada hari ini boleh diistilahkan sebagai peringatan bahawa motivasi semakin menipis dalam kalangan ahli.

“Punca berlakunya hal ini perlu segera dicari dan diatasi. Apabila perkara itu terus berlaku, ahli tidak akan mampu lagi menghayati konsep kesetiaan sepanjang hayat iaitu lahir, membesar dan meninggal dunia bersama-sama parti keramat ini.

“Justeru, sudah sampai masanya ahli-ahli UMNO daripada akar umbi khususnya di peringkat kepimpinan tertinggi bermuhasabah diri dan seterusnya melakukan perubahan secara holistik dalam usaha untuk mengukuhkan parti,” katanya dalam satu kenyataan.

Tambah Noraini, meskipun tindakan keluar parti beramai-ramai ini sudah dijangka, beliau memanjatkan doa semoga ia bukan cerminan atau terjemahan keputusan yang mewakili seluruh ahli di peringkat akar umbi di Sabah.

Bahkan, beliau berharap keputusan yang diambil oleh beberapa pemimpin hari ini tidak akan melumpuhkan UMNO di Sabah.

Menurut Noraini, kepemimpinan tertinggi UMNO juga tidak akan berdiam diri, sebaliknya akan mengambil pendekatan proaktif dalam menghadapi isu tersebut.

“Pada masa sama, hubungan silaturahim antara pemimpin Sabah dan Semenanjung yang akrab terjalin sejak UMNO lahir di Sabah pada tahun 1991, tidak wajar terputus ekoran apa yang berlaku pada hari ini.

“Banyak jasa dan pengorbanan telah dilakukan oleh pemimpin yang keluar dari UMNO Sabah. Sejarah tidak akan mampu menghapus jasa mereka,” ujarnya.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...