Friday, June 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

UMNO negeri termasuk Sabah diberi autonomi susun strategi sendiri

Majlis Tertinggi (MT) UMNO bersetuju memberi autonomi penuh kepada UMNO Sabah dan setiap negeri untuk menyusun sendiri strategi ke arah memperkasakan parti.

Timbalan Presiden yang menjalankan tugas Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hassan berkata, pihaknya melihatkan itu kaedah terbaik bagi UMNO untuk kembali pulih dari kejatuhan selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang lalu dan tindakan sebilangan besar Ahli Parlimen serta Ketua Bahagian keluar parti.

“Mesyuarat hari ini, kita (MT) bersetuju memberi autonomi penuh kepada UMNO Sabah dan Pengerusi Perhubungan UMNO negeri. Walaupun di Sabah ramai Ahli Parlimen dan ketua bahagian keluar parti, kita akan pastikan mereka yang ada bangkit semula,” katanya pada sidang media selepas mempengerusikan kali pertama Mesyuarat Khas MT UMNO hari ini.

Hadir sama, Naib-Naib Presiden, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin; Ketua Pergerakan Wanita UMNO, Datuk Dr. Noraini Ahmad; Ketua Pergerakan Pemuda, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki; dan Ketua Pergerakan Puteri, Datuk Zahida Zarik Khan.

Ditanya agenda yang dibincangkan dalam mesyuarat khas itu, Mohamad berkata, MT membincangkan bagaimana UMNO akan menjadi jurubicara rakyat dengan setiap pemimpin di negeri mengutip dan mengumpul apa sahaja yang dihadapi rakyat.

Katanya, UMNO dan Barisan Nasional (BN) akan menjadi pembangkang yang berkesan dengan agenda utamanya membela rakyat supaya kerajaan Pakatan Harapan (PH) tidak sewenang-wenangnya mempermainkan rakyat.

“Dalam mesyuarat khas ini juga kita banyak membincangkan isu semasa dan MT telah mengambil beberapa pendekatan yang dapat memberi manfaat kepada parti untuk terus bergerak ke depan, selain sebagai pembangkang dan jurucakap rakyat,” katanya.

Beliau berkata, MT juga menerima keputusan Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi untuk menyerahkan tugas-tugas Presiden UMNO kepada Timbalan Presiden berdasarkan surat yang dihantarnya kepada ibupejabat parti.

“Kita juga berbincang secara panjang lebar mengenai hala tuju parti yang mana sebelum ini ada yang menyatakan (UMNO) tidak ada hala tuju.

“Antara hala tuju kita ialah mengambil keputusan jadi jurubicara rakyat. Usaha untuk perkasakan parti sebagai teras utama untuk kita bangkit dan bangun serta menjadi pembangkang yang efektif dalam Parlimen dan Dewan Undangan Negeri.

“Kita akan kutip apa saja isu dan masalah rakyat termasuk kehimpitan rakyat dengan harga komiditi yang menurun,” katanya.
Mohamad turut menjelaskan matlamat UMNO ialah untuk menang dalam PRU ke-15 akan datang.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...