Saturday, June 10, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

UMNO masih relevan, jangan hukum jutaan Melayu

UMNO masih wujud, berfungsi dan bergerak sebagai parti politik terbesar di Malaysia serta sedang dipulihkan semula..

Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan, berkata, pimpinan parti yakin dapat memulihkan semula UMNO dan menjadikan parti itu kembali relevan di Malaysia.

Beliau berkata, kenyataan Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa UMNO sudah tiada dan tidak lagi memperjuangkan nasib agama, bangsa dan negara kecuali mempertahankan Datuk Seri Najib Razak adalah tidak benar.

“UMNO masih wujud, berfungsi dan bergerak sebagai parti politik terbesar di Malaysia.

“Malah UMNO secara hakikatnya mempunyai lebih ramai ahli, pengundi dan lebih banyak kerusi,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Bekas Menteri Besar Negeri Sembilan itu berkata, walaupun terdapat beberapa Ahli Parlimen UMNO bertindak meninggalkan parti, tetapi setakat ini tidak berlaku gerakan besar-besar meninggalkan UMNO.

“Saya akui UMNO berada dalam keadaan yang lemah dan susut pengaruhnya ketika ini.

“Tetapi dalam Perhimpunan Agung UMNO yang lalu kita mengambil keputusan untuk merawat, memulih dan membangunkan semula UMNO sebagai gerakan kebaikan untuk bangsa Melayu dan Malaysia,” katanya.

Mohamad berkata, walaupun sebelum ini terdapat beberapa pemimpin UMNO yang melakukan kesalahan, tetapi itu bukan alasan untuk menjatuhkan hukuman.
“Janganlah kita menghukum jutaan orang Melayu yang bernaung di bawah UMNO.

“Mereka adalah ahli biasa yang tinggal di seluruh pelusuk tanah air dan tidak melakukan kesalahan,” katanya.

Justeru katanya, beliau dan pimpinan lain tekad untuk memulihkan parti itu dan memastikannya menjadi lebih baik daripada sebelum ini.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...