Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Tok Abah mesti disiasat atas pendedahan sogokan politik – AMK

JANGAN PILIH BULU – MUHYIDDIN YASSIN MESTI DISIASAT DENGAN KADAR SEGERA ATAS PENDEDAHAN “PENYOGOKAN POLITIK”

1. Angkatan Muda KEADILAN (AMK) Melaka pada pagi tadi telah membuat satu laporan polis terhadap YAB Tan Sri Muhyiddin Yassin, Perdana Menteri Malaysia berkenaan pendedahan “penyogokan politik”.

2. Umum ketahui mengenai Surat Usul Tidak Percaya yang dimuat naik di akaun Facebook dan Twitter milik YBM Tan Sri Tengku Razaleigh Tengku Hamzah mengenai tawaran jawatan Penasihat Petronas oleh Tan Sri Muhyiddin Yassin yang tertulis pada perenggan ke-7 di surat tersebut.

3. Setelah laporan polis dibuat bersama rakan-rakan seperjuangan di Balai Polis Ayer Keroh, kemudian saya ke IPD Jasin untuk memberikan keterangan dan menyatakan pihak polis harus menyiasat dengan kadar segera Tan Sri Muhyiddin Yassin yang cuba menawarkan jawatan GLC untuk mendapatkan sokongan Ahli Parlimen Gua Musang.

4. Perkara ini amat serius dan boleh menyebabkan negara Malaysia yang mengamalkan sistem demokrasi berperlembagaan terancam akibat sogokan politik yang dibuat oleh YAB Perdana Menteri Malaysia secara senyap untuk kekal berkuasa.

5. Jika Dato’ Seri Anwar Ibrahim, Presiden Parti Keadilan Rakyat boleh dipanggil secepat yang boleh untuk siasatan berkenaan laporan polis senarai Ahli Parlimen yang tersebar maka saya percaya pihak polis boleh melakukan perkara yang sama terhadap YAB Perdana Menteri kerana sehingga kini AMK Malaysia, AMK Johor, AMK Negeri Sembilan dan AMK Melaka telah membuat laporan polis mengenai isu ini.

6. AMK Melaka yakin pihak polis akan bertindak lebih adil dan menjalankan tugas secara professional serta tidak tunduk kepada mana-mana pihak.

PRASANTH KUMAR BRAKASAM
KETUA ANGKATAN MUDA KEADILAN (AMK) NEGERI MELAKA

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...