Thursday, September 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Tok Abah Kau patut tumpu urus krisis Covid-19, bukan survival politik kata Guan Eng

Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin harus menyatakan bahawa tidak ada rombakan Kabinet, dan menghentikan penawaran kedudukan dan jawatan politik secara tidak bermaruah dan tidak jujur.

Desakan itu disuarakan oleh Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang antara lain menyatakan bahawa orang awam mendambakan kerajaan yang bertanggungjawab kepada kepentingan negara dan rakyat, bukannya hanya untuk survival individu dan politik mereka sendiri.

“Ini sangat penting dalam memerangi gelombang ketiga jangkitan Covid-19 yang mencapai tahap tertinggi sebanyak 871 kes. Daripada memfokuskan pada survival politik dengan menyogok sokongan ahli Parlimen dengan jawatan syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

“ Termasuklah jawatan besar sebagai Pengerusi Petronas, dan bahkan mengumpan prospek jawatan Menteri melalui rombakan Kabinet, masa dan usaha harus digunakan oleh Perdana Menteri untuk membetulkan kegagalan kerajaannya dalam krisis Covid-19,” katanya memetik laporan Roketkini.com.

Guan Eng yang juga bekas Menteri Kewangan menyeru kerajaan fokus untuk menyatukan rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan agama, dan bukannya menggunakan retorik perkauman dan agama yang memecahbelahkan, untuk menyokong wira-wira barisan hadapan kita memenangi pertempuran melawan Covid-19.

Usaha parti Tok Abah kau bunuh UMNO punca kegawatan politik

Tok Abah mesti disiasat atas pendedahan sogokan politik – AMK

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...