Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Tok Abah boleh buat tawaran kepada Umno, bukan suruh Umno tulis surat permohonan

Saya telah dimaklumkan bahawa petang tadi PPBM telah meminta UMNO untuk menulis surat kepada Presiden PPBM merangkap Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk memohon apa-apa tuntutan.

Pada pandangan saya, arahan seperti ini adalah tidak membantu.

Jika PPBM serius mahu bekerjasama dengan UMNO, sebagai Perdana Menteri yang memegang kuasa dan memerlukan sokongan gabungan parti-parti politik untuk kekal berkuasa, Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin boleh membentangkan tawaran yang adil kepada UMNO atau parti-parti politik lain untuk dipertimbangkan oleh Presiden UMNO, Majlis Tertinggi UMNO, mahupun pemimpin parti-parti politik lain.

Dan sebagai Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin lebih mengetahui perkara-perkara yang boleh ditawarkan olehnya di bawah bidang kuasanya.

PPBM tidak perlu menyuruh UMNO untuk menulis surat rasmi kepada PPBM atau kepada Perdana Menteri bagi menyatakan apa-apa permohonan.

Sebaliknya, tawaran boleh dibuat oleh Perdana Menteri merangkap Presiden PPBM melalui mesyuarah terlebih dahulu.

Dan memandangkan perkara yang perlu dibincang adalah soal politik, pada peringkat awal ini ianya tidak perlulah melalui surat-menyurat rasmi seperti hal ehwal kontrak atau urusan perniagaan pula.

Jika rundingan ini berjaya, maka barulah sesuai ianya dimeterai secara rasmi dalam bentuk dokumen bertulis.

Ini lebih praktikal dan afdal memandangkan permohonan secara surat rasmi di peringkat ini akan mengekang dan menghadkan UMNO atau parti-parti politik lain berkenaan pilihan-pilihan yang ada.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...