Friday, June 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Tidak perkenan darurat, Tok Abah malu besar

Apakah penolakan pengisytiharan darurat oleh YDP Agong boleh dianggap kekalahan moral buat Muhyiddin?

Dari sudut politik ianya satu kegagalan dari pihak Muhyiddin. Ini kerana Muhyiddin yang mencadangkannya kepada YDP Agong.

Malah ada dari sumber PPBM sendiri mengatakan bahawa Muhyiddin telah diberi nasihat yang salah oleh orang sekelilingnya.

Muhyiddin patut memecat saja para penasihatnya. Ternyata mereka telah tersilap langkah dan memalukan bos mereka sendiri.

Apa yang bakal berlaku ketika perbentangan belanjawan nanti? Kita harapkan belanjawan dapat diluluskan tanpa tentangan dari pembangkang.

Ini penting dalam situasi tidak menentu yang dihadapi oleh negara ketika ini akibat pandemik Covid-19.

Ketepikan sentimen politik buat seketika ini dan berganding bahu dalam mendepani cabaran yang dihadapi negara sekarang.

Seri Paduka Baginda Agong juga mengingatkan ahli-ahli politik untuk memberhentikan segera segala politicking yang boleh menggangu kestabilan pemerintahan negara.

Seri Paduka Baginda turut menegaskan bahawa Belanjawan Negara 2021 yang akan dibentangkan di sidang Parlimen adalah amat penting kepada rakyat di dalam menangani wabak COVID-19 dan memulihkan ekonomi negara.

“Justeru, peruntukan kewangan amat diperlukan oleh petugas barisan hadapan bagi melancarkan tugas dan tanggungjawab mereka.

Kepada kumpulan Muhyiddin juga, hentikan berpolitik. Tumpukan perhatian kepada urusan pentadbiran kerajaan demi. Kesejahteraan rakyat.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...