Sunday, April 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Tiada Pelantikan Timbalan Perdana Menteri Kecuali…

Nak buat apa jawatan Timbalan Perdana Menteri, rampas jawatan Perdana Menteri lah.


Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak bercadang membuat pelantikan Timbalan Perdana Menteri atau rombakan kabinet dalam masa terdekat.

Sumber rapat dengan kerajaan memberitahu, Perdana Menteri tidak mempunyai pilihan dalam pelantikan Timbalan Perdana Menteri memandangkan Presiden UMNO. Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mempunyai kes mahkamah.

“UMNO hanya mencadangkan nama Ahmad Zahid sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Muhyiddin hanya akan melantik beliau sekiranya telah dibebaskan dari pertuduhan,” jelas sumber tersebut.

Muhyiddin juga dikatakan telah memberitahu UMNO bahawa tiada rombakan kabinet sebelum Pilihan Raya Umum yang dijangka Jun 2021.

Bagaimanapun SuaraTV difahamkan terdapat perbincangan untuk melantik Ahmad Zahid sebagai Timbalan Perdana Menteri dengan meletakkan beban tersebut kepada UMNO.

“Pejabat PM ada membincangkan kemungkinan melantik Ahmad Zahid dan akan memberitahu rakyat bahawa Tan Sri tiada pilihan kerana pilihan darurat dan pembubaran Parlimen telah ditolak oleh Yang Di-Pertuan Agong,” kata pegawai kanan seorang menteri pusat.

Suka hati abah kau lah…

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...