Thursday, September 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Terima Kasih UMNO… Tg Piai Bukti Muafakat Nasional Tidak Pinggir Mana-mana Kaum – MCA

KUALA LUMPUR, 31 Okt – Presiden MCA Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata, pemilihan Datuk Seri Dr Wee Jeck Seng sebagai calon mewakili Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Tanjung Piai membuktikan piagam Muafakat Nasional tidak sama sekali meminggirkan mana-mana kaum ataupun agama.

Jelas beliau, ini juga adalah konsep sebenar apa yang diperjuangkan oleh BN dan menunjukkan bahawa BN adalah bersifat inklusif.

“Terima kasih UMNO dan juga Pengerusi BN Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi kerana berbesar hati walaupun menerima banyak tekanan. Ini menunjukkan kesetiakawanan demi perjuangan bersama.

“Jika sebelum ini ramai yang mempunyai pandangan yang berlainan terhadap Muafakat Nasional namun ia dibuktikan oleh rakan kita UMNO bahawa BN bersifat inklusif.

“Ini yang penting dalam sebuah negara yang bermasyarakat majmuk. Hakikatnya adalah betul majoritinya Melayu (di Tanjung Piai) maka MCA menghargai sikap UMNO,” ujar beliau kepada media di lobi Parlimen hari ini.

Tambah Wee, apa yang penting selepas ini adalah Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) dan apa juga konsep yang hendak ditonjolkan oleh BN, ia harus membuktikan BN sentiasa selari dengan semangat Perlembagaan Persekutuan.

“Kita juga mahu menunjukkan kesederhaan kita dalam masyakarat majmuk yang perlukan kepelbagaian. Bila Wee Jeck Seng dicalonkan ia menggambarkan apa juga persepsi salah dulu terhadap BN adalah tidak betul dan kita dapat membuktikan BN tidak meminggirkan mana-mana kaum.

“Inilah keisitimewaan yang ada dalam BN dan kita akan meneruskan semangat kebersamaan dan semangat yang diterap oleh BN ini akan diteruskan selamanya,” katanya.

Mengulas mengenai calon kitar semula pula, Wee berkata, itu adalah taktik musuh untuk melemahkan semangat lawan mereka.

“Kalau melihat dalam konteks pilihan raya, kalau seorang calon kalah tipis, masih bertenaga pada usia 55 tahun, saya rasa calon ini adalah dianggap berwibawa, masih bertenaga dan disokong oleh masyarakat setempat maka kenapa tidak kita calonkan semula… ini adalah taktik biasa yang digunakan oleh musuh untuk melemahkan semangat.

“Kit tidak gentar. Kalau macamtu, kalah sekali tak payah bertanding… (Lim) Kit Siang dan Karpal Singhpun pernah kalah sekali dan maknanya merekapun pernah dikitar semula,” tempelak beliau. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...