Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Sudahlah Bantuan PH Kurangkan, Idea Pula Tidak Praktikal – Ahmad Maslan

Ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan berkata pertukaran kerajaan tidak memberi manfaat jika tidak membawa kebaikan kepada rakyat.

Jelas Ahli Parlimen Pontian itu dalam Facebooknya, era pemerintahan kerajaan Pakatan Harapan (PH) ini serba-serbi bantuan kepada rakyat dikurangkan, berbeza ketika pentadbiran Barisan Nasional (BN).

“Era #BN kita prihatin hidup rakyat termasuk nelayan. Bantuan bulanan diberi. Subsidi minyak ada. Insentif pendaratan ikan. Baiki rumah mereka.

“Era #PH bantuan-bantuan dikurangkan dan idea untuk selesai masalah tidak praktikal,” bidasnya yang memuatnaik satu keratan akhbar rintihan nelayan.

Sebelum ini, golongan penoreh getah, pekebun sawit dan petani turut tidak mendapat pembelaan yang sewajarnya dari pihak kerajaan PH.

Walaubagaimanapun, atas desakan pembangkang, kerajaan akhirnya terpaksa akur membuat pusingan U memberi sedikit bantuan kepada golongan tersebut, tetapi masih tidak menyamai sebagaimana yang pernah kerajaan BN berikan sebelum ini.

https://twitter.com/ahmadmaslan/status/1081537582431797249?s=19

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...