Friday, June 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Sokong 6 MP UMNO terhadap Mahathir: Jangan terlalu cepat membuat telahan atau konklusi Annuar Musa

KENYATAAN MEDIA

SOKONGAN AHLI PARLIMEN PAS DAN 6 MP UMNO;

Saya berkali-kali ditanya para wartawan berhubung perkara ini, yang berlaku Khamis lalu di Parlimen. Ia juga menimbulkan polemik kalangan pelbagai pihak.

Pertama – Kita MENGHORMATI pendirian Ahli Parlimen Pas yang disampaikan melalui KETUA WHIP mereka YB DATO TAKIYUDDIN HASSAN sewaktu membahaskan Belanjawan 2020 khamis lalu. Pas tentunya punya alasan tersendiri dan berhak berbuat demikian.

Kedua – Berikutan itu, enam orang ahli Parlimen UMNO telah mengadakan sidang media dan menyatakan pendirian/pandangan mereka menyokong YAB PM, meneruskan tugasnya sehingga tamat tempoh PENGGAL.

Ketiga – Berhubung perkara tersebut, seperti ditegaskan YB PRESIDEN UMNO, tindakan 6 MP itu adalah bersifat PANDANGAN PERIBADI masing-masing kerana UMNO BELUM MEMBUAT SEBARANG KETETAPAN MENGENAINYA.

Keempat – Buat masa ini UMNO BELUM berhasrat memutuskan SEBARANG KETETAPAN kerana ia dianggap masih terlalu “premature”. Soal peralihan kuasa PM ke-7 kepada PM ke-8 adalah urusan dalaman PH dan boleh ditentukan oleh 138 ahli Parlimen mereka.

Kelima – Hanya sekiranya PH gagal MENCAPAI konsensus SESAMA mereka, barulah ujud keperluan blok pembangkang membuat pendirian. Bagi tujuan tersebut MKT akan berunding terlebih dahulu, parti komponen BN akan dirujuk dan Pas sebagai rakan MUAFAKAT NASIONAL akan kita sepakati sebelum sebarang pendirian dibuat.

Kelima – Keputusan parti akan disampaikan kepada AHLI PARLIMEN BN melalui KETUA WHIP BN, Dato’ Seri MAHDZIR KHALID.

Keenam – Insya-Allah, apa jua keputusan parti nanti IANYA BERUPA KEPUTUSAN “EN BLOC” dan akan dipatuhi oleh semua Ahli Parlimen BN.

Ketujuh – Sebagai parti yang Bertanggungjawab dan pembangkang yang berwibawa, UMNO mengambil sikap MENGHORMATI INSTITUSI PERDANA MENTERI, serta peranan Kerajaan Semasa dan mahukan kedua-duanya berfungsi denga baik dan mengutamakan kepentingan RAKYAT, AGAMA, BANGSA dan TANAH AIR.

UMNO komited untuk terus Berjuang Demi Rakyat bersama rakan komponen BN dan PAS serta semua parti di blok pembangkang.

Saya menyeru semua pihak agar tidak terlalu cepat membuat telahan atau konklusi, sebelum tiba masanya kita diperlukan berbuat demikian.

TAN SRI ANNUAR MUSA
SETIAUSAHA AGUNG UMNO
MP KETEREH.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...