Thursday, September 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Saya dan Dr M tidak perlu ditekan dalam isu peralihan kuasa PM, kata Anwar

KUALA LUMPUR: Presiden PKR, Anwar Ibrahim berkata, beliau dan Dr Mahathir Mohamad tidak perlu ditekan dalam isu peralihan kuasa perdana menteri.

Beliau berkata peralihan kuasa itu mestilah dibuat secara tenang dan teratur.

“Perdana menteri (Mahathir) berkata selepas perbincangan saya dengannnya, (peralihan kuasa) akan berlaku selepas Sidang Kemuncak Kerjasama Ekonomi Asia Pasifik (Apec) (November ini).

“Jadi kita akan berurusan dengan ini dan saya tidak fikir sesiapa perlu diletakkan di bawah tekanan. Baik saya atau Mahathir,” katanya ketika ditemui selepas menyampaikan ucapan pada satu simposium anjuran Help University.

Selasa lalu, Mahathir berkata, beliau bersedia pada bila-bila masa untuk melepaskan jawatan seperti yang dijanjikan kepada Pakatan Harapan (PH) sebelum ini.

Bercakap pada sidang media sebelum ini, Mahathir berkata beliau sedia mengotakan janji itu sekiranya diminta berbuat demikian pada mesyuarat Majlis Presiden PH.

Walau apa pun keputusan pucuk pimpinan gabungan politik itu nanti, Mahathir berkata, beliau akan meletak jawatan selepas sidang kemuncak Apec pada November ini.

Dalam pada itu, Anwar berkata, isu peralihan kuasa itu sedia dibincangkan mesyuarat Majlis Presiden PH, tetapi tidak berkenaan tarikh.

“Kita akan berbincang,” katanya.

Katanya, beliau belum mempunyai perancangan untuk menjadi menteri sebelum menjadi perdana menteri.

Mesyuarat Majlis Presiden PH dijadualkan berlangsung esok dan beberapa isu melibatkan peralihan kuasa kepada Anwar dijangka akan dibincangkan.

Sewaktu pertemuannya dengan Mahathir sebelum ini Anwar berkata, beliau cenderung jika pengerusi PPBM itu terus menerajui negara sehingga selesai sidang kemuncak Apec dan perkara ini akan dimuktamadkan pada mesyuarat Majlis Presiden PH.

Pelbagai pihak, termasuk ahli Parlimen sebelum ini mendesak supaya Mahathir menetapkan tarikh peralihan kuasa itu menyebabkan Anwar menggesa penyokong supaya PH tidak membincangkan perkara itu secara terbuka.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...