Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Sah Kematian Adib Disebabkan Jenayah, Tun M Didesak Nyatakan Pendirian Terhadap AG – Noraini

Ketua Pergerakan Wanita UMNO Malaysia Datuk Dr. Noraini Ahmad berkata, susulan daripada keputusan Mahkamah Koroner Shah Alam yang memutuskan bahawa kematian anggota bomba Muhammad Adib Mohd Kassim adalah akibat perbuatan jenayah yang dilakukan lebih dua atau tiga individu yang tidak diketahui, maka pergerakan tersebut mendesak Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad untuk menyatakan pendirian terhadap Peguam Negara Tan Sri Tommy Thomas yang secara terang-terangan telah salah guna kuasa.

Jelas beliau, memandangkan Tun yang melantik Tommy sebagai Peguam Negara maka Tun perlu menyatakan secara jelas apakah tindakan yang bakal diambil atas kesalahan yang dilakukan oleh Tommy.

“Sebagai Peguam Negara, Tommy seharusnya bersikap berkecuali tetapi kegagalannya itu telah memalu dan mencemarkan nama negara. Jadi, tidakan harus diambil terhadap Tommy.

“Namun sekiranya Tun tidak mahu mengambil sebarang tindakan terhadap Tommy, apakah jaminan Tun bahawa Tommy tidak akan mencampuri dalam kes Adib yang akan dibicarakan nanti. Bukti menunjukkan bahawa Tommy telah prejudis dalam kes ini dan oleh kerana itu, beliau tidak boleh sama sekali terlibat dalam kes Adib,” ujar beliau melalui satu kenyataan media.

Tambah Noraini, Wanita UMNO juga berharap, Tun mampu bersikap adil dan telus agar sistem perundangan negara terus dipandanga mulia oleh rakyat kerana ketika ini rakyat sudah mulai meragui ketelusan undang-undang negara.

Mahkamah Koroner hari ini memutuskan punca kematian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd. Kassim akibat dipukul dan diserang oleh pihak ketiga.

Keputusan itu diumumkan oleh Koroner Rofiah Mohamad selepas 41 hari prosiding inkues bagi menentukan punca kematian Allahyarham Muhammad Adib berlangsung.

Keputusan ini juga sekaligus menunjukkan bahawa Tommy telah menghina mahkamah apabila mendahului apabila mengeluarkan affidavit yang menggatakan bahawa Adib mati bukan kerana dipukul. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...