Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Puteri Harus Terus Istiqamah Demi Kemenangan Pada PRU-15

Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia Datuk Zahida Zarik Khan melahirkan harapan agar ukhwah dan penyatuan antara ahli Puteri akan terus utuh dan berterusan dalam kebangkitan sebagai pembangkang.

Jelas beliau, ini amat penting bagi memastikan Puteri dapat membantu parti merampas kembali pucuk pimpinan negeri Kedah terutamannya pusat pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) nanti.

“Kita perlu bekerja keras… bukan mudah untuk kita hadapi tetapi saya yakin jika Puteri terus istiqamah, sudah pasti yang sukar itu menjadi mudah.

“Kita harus mengambil kesempatan terhadap segala isu yang ada sekarang ini… terhadap segala janji yang tidak ditunaikan oleh kerajaan baru ini. Kita perlu sampaikan kepada akar umbi khususnya anak muda supaya mereka boleh bandingkan yang mana kaca yang mana permata.

“Jika dulu mereka terlalu inginkan perubahan sehingga lupa segala kebaikan yang dibuat oleh Barisan Nasional (BN) dan UMNO, kini mereka bandingkanlah adakah kerajaan baru ini mampu memberikan sesuatu yang jauh lebih baik,” ujar beliau dalam sesi jelajah ukhwah Puteri UMNO peringkat negeri Kedah.

Siri jelajah ukhwah ini adalah bertujuan untuk merapatkan hubungan hubungan antara kepimpinan Puteri dengan akar umbi.

Selain itu jelas Zahida, Puteri juga harus mempraktikkan 5S iaitu solidariti, sinergi, survival, sukarela dan strategi untuk terus bergerak mendekati pengundi muda.

“Saya juga tidak mahu Puteri takut untuk membuat sebarang posting di media sosial. Semasa Perhimpunan Agung UMNO yang baru lalu, ramai yang mengatakan betapa pentingnya kuasa media sosial jadi mengapa kita tidak menggunakannya.

“Puteri harus pandai untuk memperhebatkan kuasa media sosial dan perkara ini akan kita perhalusi nanti,” jelas beliau.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...