Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

#PRKTanjungPiai: Setia dan semangat juang Hajah Shamsiah sedikit pun tidak goyang

Namanya adalah Hajah Shamsiah binti Selamat. Dia adalah pemimpin akar umbi Pergerakan Wanita UMNO Bahagian Kota Tinggi.

Yang pasti dia tidak pernah jadi wakil rakyat. Di juga tidak pernah jadi Exco apatah lagi sebagai Timbalan Menteri mahupun Menteri. Malah sebagai SETPOL, SUA mahupun Pegawai Khas pun, rasa-rasanya dia tak pernah jadi.

Saya cukup yakin, paling jauh dia mewakili partinya hanyalah ke PWTC. Tak pernah merasa langsung menjejak kaki ke London, New York apatah lagi memiliki ladang kuda yang luasnya beribu-ribu hektar di Argentina.

Pembabitannya dengan UMNO pun tidak memungkinkan dia memiliki ratusan syarikat yang mendapat projek berbilion ringgit sekaligus membolehkan dia melabelkan orang lain sebagai pemalas dan mengharapkan tongkat macam sesetengah orang yang mempunyai kedudukan tinggi kerana terlibat dengan UMNO.

Namun ketika partinya kalah dan hilang kuasa, dia tidak melupuskan kesetiaannya. Setia dan semangat juangnya sedikit pun tidak goyang atau rapuh. Dia tidak lari meninggalkan partinya ketika partinya dikenakan pelbagai tekanan termasuklah diancam untuk dilupuskan.

Hajah Shamsiah Selamat hanyalah sebahagian kecil daripada akar umbi yang jati diri mereka tidak boleh dijual beli atau goyang kerana hilang kuasa.

Jauh bezanya daripada pemimpin-pemimpin yang dahulunya perkataan PERJUANGAN BARISAN NASIONAL tak lekang di mulut tetapi apabila kalahnya BARISAN NASIONAL, mereka melompat masuk ke dalam parti yang menjadi kerajaan bagi menyelamatkan punggung masing-masing.

Harga diri, maruah dan martabatnya jauh lebih tinggi berbanding mereka.

Sumber:
Facebook

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...