Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

#PRKTanjungPiai: Kekalahan Tanjung Piai akan mempengaruhi perkhidmatan awam terhadap Kerajaan Pakatan Harapan

Kekalahan Pakatan Harapan dalam pilihan raya kecil Tanjung Piai dijangka akan menimbulkan keraguan terhadap pegawai-pegawai awam yang tidak yakin dengan kesinambungan gabungan itu, menurut sumber dari dalam Pakatan Harapan.

Menurut sumber, ini akan memburukkan lagi masalah yang dihadapi PH bagi mendapat sokongan dan kerjasama dari penjawat awam.

Menurut sumber ini lagi keadaan ini adalah seperti “kerajaan dalam kerajaan” yang sekian lama menjejaskan kerajaan, tetapi tanpa menjelaskan apa maksud sebenarnya yang dikatakan seperti kerajaan dalam kerajaan itu.

Ketua Majlis Penasihat Kerajaan (CoE) yang telah dibubarkan, Tun Daim Zainuddin, sebelum ini menasihati menteri-menteri PH untuk mengatasi kecurigaan mereka terhadap perkhidmatan awam dan belajar mempercayai pegawai-pegawai di bawahnya. Ini merupakan suatu peringatan terhadap kepentingan penjawat awam dalam pentadbiran kerajaan. Umum ketahui jumlah penjawat awam dalam kerajaan adalah penyumbang kepada kejayaan sesebuah kerajaan itu sendiri.

Kenalan politik Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, menteri-menteri PH yang tidak dapat atau tidak akan bekerjasama dengan penjawat awam adalah satu “malapetaka”. Atas sebab banyak alasan diketahui perkara ini berlaku dan ia amat membimbangkan.

Pilihan raya kecil Tanjung Piai adalah salah sebuah kawasan Parlimen Johor akan diadakan pada Sabtu ini. Mungkin ia adalah titik tolak perubahan lanskap politik Pakatan Harapan mahupun pembangkang yang mempunyai indikator tersendiri.

Oleh: Sue

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...