Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Presiden Mahu Menyatukan Semua Orang

Dari membelasah, mengutuk dan mencerca 6 orang yang menyatakan sokongan kepada Tun Mahathir, kini ada pula yang mula menyalahkan Presiden UMNO Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi tidak mengambil sebarang tindakan.

Politik bukan sekadar perang dan pergaduhan. Ada diplomasi dan kasih sayang yang menyatukan parti besar ini.

Dalam pertemuan saya dengan Dr Ahmad Zahid beberapa minggu lalu beliau dengan jelas menyatakan hasrat beliau untuk menyatukan semua pemimpin UMNO.

Beliau mahu memberi peranan kepada ramai pemimpin UMNO agar parti ini dapat menjadi besar dan kuat.

Malah beliau membuka mukadimah pertemuan dengan menyatakan “saya sekarang Presiden parti, bukan lagi seperti zaman Ketua Pemuda dahulu. Presiden memerlukan kesederhanaan dan keterbukaan dalam menangani perbezaan pendapat.”

Sudah tentu jika ada yang bertindak melampau seperti wakil rakyat yang keluar UMNO, maka mereka berhadapan dengan tindakan tegas parti seperti yang telah dibuktikan oleh beliau.

Jadi saya fikir tidak patutlah ada orang maki Presiden hanya kerana beliau tidak bertindak secara melulu ke atas enam orang ahli Parlimen ini.

Mengurus UMNO sebagai sebuah parti politik yang tiada kuasa kerajaan bukan semudah dulu.

Dulu orang akan datang kepada kita seperti semut menghurung gula. Sekarang orang hanya datang kepada kita jika mereka yakin dengan perjuangan kita dan nilai kepimpinan yang ada.

Semua parti ditubuhkan dengan nilai dan matlamat yang cantik. Namun jatuh bangun sesebuah parti banyak bergantung kepada kekuatan kepimpinan.

Itu tanggungjawab berat Presiden dan pemimpin UMNO. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul

Ahli pula akan menilai apakah Dr Ahmad Zahid benar-benar mahu menyatukan semua pemimpin yang ada ini.

Ab Jalil Backer

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...