Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

PKR, PAN Bukan Parti Melayu – Presiden PAS

(Harakah Daily) – Pembentukan Muafakat Nasional mendahulukan parti-parti Melayu-Islam kerana menyedari bahawa politik Malaysia mesti dikuasai oleh kaum yang mendominasi iaitulah orang Melayu.

Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, kerana itulah PAS dan Umno sebagai parti Melayu dan terbesar di negara ini diutamakan dahulu di mana kedua-duanya juga berada di barisan Pembangkang.

Beliau menjelaskan demikian ketika ditanya media mengenai hal itu selepas menyampaikan syarahan “Bicara Ini Demi Perpaduan” pada Konvensyen Wanita Muda Se-Malaysia di Stadium Negeri, Kuala Terengganu, pagi tadi.

“Parti Melayu se (satu) lagi apa dia? BERSATU. Parti Melayu juga dalam kerajaan. Parti lain bukan parti Melayu. PKR bukan parti Melayu, PAN bukan parti Melayu, ini Perlembagaan dia. Perlembagaan parti ini mengatakan dia bukan parti Melayu. Yang parti Melayunya ialah PAS, Umno, BERSATU, ini parti Melayu.

“Dengan sebab itu kita bersifat fleksibel dengan parti-parti Melayu ini. Apa yang penting ialah Muafakat Nasional menyatukan yang terdekat dengan kita, sama-sama pembangkang dulu.

“Yang kedua, kita ajak orang lain kalau nak bersama dengan Muafakat, boleh muafakat. Dengan sebab itu, tidak timbul kerajaan pintu belakang. Yang timbulnya pintu belakang terbuka. Itu yang berlakunya,” ujar beliau.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...