Saturday, January 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

[Video] Pesilat cilik amuk, sampai wasit terpaksa usung keluar gelanggang

Garangnya! Begitulah gelagat pesilat cilik perempuan yang dikatakan tidak dapat menerima kekalahan dalam satu pertandingan silat.

Melalui rakaman 21 saat yang dimuat naik Nur Azreen Mohd Nizam ke Twitter pada 7 Oktober lalu, pesilat itu dilihat membentak ketika lawannya menghulur tangan untuk bersalam, sejurus wasit mengangkat tangan pemenang.

Selepas amukan kanak-kanak itu gagal dipujuk di gelanggang berpasir, wasit kemudian terpaksa mengangkat tubuh pesilat tersebut dan membawanya keluar.

“Adik ni tak relax weh. Hahahaaha.. Sampai wasit kena usung keluar gelanggang laa,” kata Nur Azreen yang turut mengakui rakaman tersebut diperoleh daripada WhatsApp. Setakat ini, rakaman itu ditonton lebih 650,000 kali.

Dalam rakaman lain pada bebenang sama, pesilat tersebut dilihat tidak dapat mengawal kemarahannya akibat diserang bertubi-tubi hingga memaksa wasit campur tangan dengan memenangkannya.

Sekalipun ramai warga maya melabel kanak-kanak itu “baran” dalam kejadian yang tidak diketuai lokasi dan tarikh, ada pengguna Twitter yang melihat dari sudut positif.

“Dari sudut positif, dia ada sifat susah nak menyerah dan kuat semangat. Dari sudut negatif dia orang yang susah terima hakikat,” kata Yush Azimie.

“Kena guide (beri panduan) dia lagi. Semangat tu ada dah cuma cara nk terjemahkan belum ada. Good luck (semoga berjaya) dik, abang dulu pun macam ko jugak,” kata pengguna lain pula.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...