Sunday, January 29, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Pengkomplot anti-Mahathir di sebalik idea darurat, kata sumber PPBM

Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PPBM tidak tahu menahu mengenai spekulasi meluas cadangan perisytiharan darurat, kata seorang pemimpin kanan parti itu.

“Sebaliknya, idea itu datang daripada ‘individu tertentu yang terdesak’, katanya.

Sumber PPBM itu berkata: “Majlis Tertinggi tidak diberi taklimat mengenai perkara itu (langkah mengisytiharkan darurat) dan beberapa orang di antara kami sangat bimbang langkah jangka pendek itu akan membawa keburukan kepada parti.”

Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PPBM itu yang tidak mahu dinamakan berkata, presiden parti dan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin diberikan nasihat salah oleh individu terbabit.

“Individu ini adalah mereka yang menyertai PPBM dan kemudiannya menyingkirkan pengerusi parti Dr Mahathir Mohamad,” katanya.

Mahathir merupakan pengerusi PPBM merangkap perdana menteri hingga Mac apabila beliau meletakkan jawatan selepas PPBM bekerjasama dengan ahli Parlimen PAS dan Umno untuk membentuk kerajaan Perikatan Nasional (PN).

Sumber itu berkata beliau berharap Yang di-Pertuan Agong dan Raja-raja Melayu tidak akan bersetuju dengan sebarang cadangan untuk mengisytiharkan darurat atau menggantung Parlimen.

“Ini akan mengucar-kacirkan negara dan ekonomi. Ia memberi isyarat yang salah kepada komuniti antarabangsa dan pelabur. Ini bukan sesuatu yang kita mahu,” katanya.

Beliau berharap ahli Majlis Pimpinan Tertinggi PPBM memiliki keberanian untuk menyoal pemimpin parti mengenai alasan darurat atau menggantung Parlimen.

Beliau berkata Malaysia memerlukan reformasi menyeluruh sistem politik ke arah sistem 2 parti, dengan menghapuskan parti berasaskan kaum dan amalan lompat parti.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...