Friday, February 3, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Mujahid yang perlu mohon maaf pada saya – Asyraf

Datuk Dr Asyraf Wajdi Dasuki berkata, bukan beliau yang seharusnya memohon maaf kepada Datuk Seri Mujahid Yusof, sebaliknya yang perlu berbuat demikian adalah Menteri di Jabatan Perdana Menteri itu.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO itu berkata, beliau tidak membuat apa-apa tuduhan ataupun dakwaan fitnah.

Sebaliknya, jelas beliau, Pemuda UMNO mendesak Mujahid untuk segera memberikan penjelasan mengenai berita penjualan ekuiti tersebut Lembaga Tabung Haji yang sudah dilaporkan meluas di muka hadapan Utusan Malaysia pada 30 September 2019 dan portal ekonomi The Malaysian Reserve pada 27 September 2019.

“Sebagaimana yang dinyatakan dalam kenyataan saya, desakan menuntut penjelasan segera daripada YB Menteri adalah penting bagi memastikan keyakinan para pendeposit tidak terjejas.

“Justeru, saya menuntut YB Menteri Dr Mujahid yang seharusnya memohon maaf kepada saya secara terbuka dalam tempoh seminggu bermula hari ini dan menarik balik dakwaannya bahawa saya dengan sengaja mahu meruntuhkan institusi TH dengan mengibaratkan saya umpama, “marahkan nyamuk, satu kelambu dibakar”,” kata Asyraf dalam satu kenyataan sebentar tadi.

Tegasnya, sebagai Menteri, Mujahid seharusnya menerima gesaan dengan hati terbuka dan berjiwa besar dan bukannya melatah dengan membuat pelbagai tuduhan dan dakwaan melulu.

Semalam, dalam hantarannya di Facebook, Asyraf berkata Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia mendesak Mujahid Yusof untuk segera membuat penjelasan berkenaan penjualan aset-aset strategik Tabung Haji bernilai RM2.6 bilion termasuk keseluruhan pegangan saham Tabung Haji dalam Tenaga Nasional Berhad (TNB) bernilai RM1.8 bilion.

Penjualan keseluruhan saham TH dalam TNB adalah amat mengejutkan kerana TNB bukanlah syarikat bermasalah bahkan salah sebuah syarikat paling stabil daripaa segi keuntungan setiap tahun.

Malah saham TNB sentiasa membayar dividen yang tinggi kepada TH setiap tahun.

Mujahid yang mengulas desakan Pemuda UMNO itu telah memberi tempoh seminggu kepada Asyraf untuk memohon maaf secara terbuka kepada Tabung Haji.

Katanya, Asyraf perlu menarik balik kenyataan berunsur fitnah terhadap TH yang telah mengeluarkan kenyataan balas menafikan tuduhan berkenaan.

“Saya bagi tempoh seminggu dari hari ini, jika tidak saya akan memikirkan tindakan undang-undang, sebab beliau sudah melampau membuat tuduhan,” kata Mujahid. – MalaysiaGazette

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...