Saturday, June 10, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Mesyuarat khas Tok Abah bersama MB dan KM esok batal

Pembatalah tersebut berkemungkinan berkaitan dengan keputusan Yang DiPertuan Agong setelah bermesyuarat dengan Raja-raja Melayu tidak memperkenan Tok Abah Kau untuk mengisytiharkan darurat. Dipercayai jemputan mesyuarat khas dibuat dengan andaian Yang DiPertuan Agon akan memperkenan cadangan Tok Abah untuk mengisytihar darurat.

————————————————–
Pertemuan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin bersama Menteri-Menteri Besar dan Ketua Menteri yang dijadual berlangsung Putrajaya esok dibatalkan.

Media melaporkan antara ketua negeri yang memaklumkan berhubung pembatalan mesyuarat khas tersebut ialah Ketua Menteri Pulau Pinang, Chow Kon Yeow, Ketua Menteri Sarawak, Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg, Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Aminuddin Harun dan Menteri Besar Johor, Datuk Hasni Mohammad.

Namun difahamkan sehingga kini, mesyuarat khas Kabinet masih diteruskan.

Antara inti pati mesyuarat akan membincangkan keputusan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdulah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah yang menolak cadangan Jemaah Menteri yang diketuai Perdana Menteri supaya mengisytiharkan darurat bagi memerangi pandemik Covid-19.

Muhyiddin bersama sekumpulan anggota Kabinet menghadap Seri Paduka Baginda Jumaat lalu di Pahang bagi mempersembahkan keputusan mesyuarat Jemaah Menteri.

Susulan itu, baginda telah memanggil Raja-Raja Melayu untuk berbincang mengenai perkara tersebut hari ini di Istana Negara.

Malam ini, menteri-menteri Kabinet mengadakan pertemuan mengejut di kediaman Muhyiddin, di Bukit Damansara.

Terdahulu SuaraTV melaporkan Perdana Menteri memanggil menteri Kabinet ke kediamannya bagi membincangkan keputusan Agong yang menolak cadangan Kabinet untuk isytihar darurat.

Menurut sumber, Muhyiddin mempertimbangkan untuk melepaskan jawatan dan mahu berbincang tentang hasratnya itu dengan jemaah Kabinet secara tidak rasmi.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...