Friday, June 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Mesyuarat 4 jam U-Turn? Korang percaya laporan media propaganda milik Semburit?

Mari kita baca apa yang di tulis oleh Setiausaha Agung Barisan Nasional, Annuar Musa. Bila masa Umno bermesyuarat sampai 4 jam tambah dalam keadaan PKPB? Memang jahat propaganda portal berita milik Semburit dan yang sedihnya ada kalangan orang Umno sendiri mempercayainya malahan menjadikan portal berkenaan sebagai rujukan sahih. Lebih malang ada kalangan Ketua-ketua Bahagian Umno menjadikannya rujukan sahih dan menyebarkan kepada ahli dibawah.

Kalau korang nak percaya laporan media milik Semburit laknatullah tu lantak korang lah, di bawah ini aku sertakan tulisan dari Setiausaha Agung BN, Annuar Musa berkaitan laporan media milik Semburit Laknatullah.

—————————-

Laporan tersebut jelas tidak benar malah tidak ujud pun mesyuarat selama itu.

Pertimbangan Presiden UMNO mengambil kira pandangan pelbagai pihak dan merupakan keputusan beliau sendiri.

Presiden dan UMNO memahami keutamaan adalah rakyat, apalagi bila melibatkan nyawa dan kesihatan.

Negara di barat mengistiharkan dharurat, bagi menjamin kjaan dapat tumpukan perhatian kpd covid-19 dan keselamatan negara. Berbillion ringgit dana negara terpaksa di gunakan dan negara boleh bankrap angkara covid-19.

Mengganggu kestabilan perkara paling mudah. Tukar PM tidak menghapuskan virus ini. Malah pilihanraya juga tidak akan menyelamatkan rakyat malah boleh memporak perandakan lagi.

Situasi kita ini luar biasa.Tiada rujukan kecuali melihat kpd pelbagai pendekatan,dan menggubal preskripsi kita sendiri..

Kerajaan perlukan kestabilan..Kjaan juga perlukan masa. Bajet perlu ada utk membiayai pelbagai tindakan termasuk operasi melindungi nyawa rakyat. Ia tidak boleh tidak.

Sementara itu SPR perlu buat persiapan menggubal SOP baru yg komprehensif sebelum boleh di adakan pilihanraya umum. Malah PRK spt di Batu Sapi yg wajib di adakan, patut tidak di adakan sehingga semuanya terkawal.

Semua mudharat yg jelas ini wajib di elakkan.

Sebenarnya kita sudah berada dlm dharurat politik, dharurat kesihatan,dharurat ekonomi dll. Apa ikhtiar kita utk menyelamat ini semua?

Justeru tindakan Presiden UMNO adalah tepat. Rakyat dan Negara di dahulukan, bukannya politik.

Malah kerajaan juga harus berani mencari ikhtiar secara bukan konvensional tetapi sebaliknya berfikir secara norma baru dan di luar kotak…

Dahulukan rakyat,selamatkan negara!

Usaha parti Tok Abah kau bunuh UMNO punca kegawatan politik

 

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...