Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

[Video] Menteri Wilayah Buat Provokasi Untuk Elak Jawab Isu Penting Penjualan Tanah Kampung Baru

Ketua Pembangkang Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini melahirkan kekecewaan dengan sikap Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Samad yang sering membuat provokasi dan menimbulkan kemarahan Ahli Parlimen di blok pembangkang.

Jelas beliau, berkemungkinan ini adalah cara Khalid bagi mengelak menjawab persoalan penting termasuklah isu penjualan tanah di Kampung Baru.

“Kita sudah jangka dari awal… begitulah cara Menteri Wilayah, dari zaman menjadi pembangkang sehingga sudah jadi kerajaan… sikap tidak pernah berubah. Bila jadi begini, banyak soalan penting tidak dapat dijawab dan isu paling penting adalah isu Kampung Baru tetapi akibat provokasi dari menteri akhirnya isu yang perlu diketahui lebih jelas tidak diperjelaskan.

“Menteri Wilayah ini setiap kali cakap buat provokasi. Mungkin ini juga strategi untuk dia tidak menjawab isu penting. Kalau jawab pasal isu Kampung Baru, banyak perkara yang akan kita tanya, tapi tidak mengapa, kita akan tanya nanti,” ujar beliau kepada media di lobi Parlimen hari ini.

Dewan Rakyat hari ini gamat ketika Khalid menggulung perbahasan Rang Undang-Undang Perbekalan 2020.

Khalid sebelum ini mengumumkan kerajaan menawarkan harga RM850 sekaki persegi untuk pengambilalihan tanah di Kampung Baru sebelum ia dibangunkan.

Pada 25 Okt lalu Kementerian Wilayah Persekutuan membuat tawaran baru iaitu RM1,000 sekaki persegi, dengan RM150 daripadanya ditawarkan dalam bentuk pegangan saham syarikat tujuan khas (PSV).

Ketika Khalid hendak memulakan pergulungan, Ahli Parlimen Arau Shahidan Kassim meminta perbahasan itu diganti oleh Timbalan Menteri, Dr Shahruddin Md Salleh.

“Dia tak layak, dia menteri broker. Kalau dia jawab, kami panas. Dia jual Kampung Baru,” celah Shahidan.

Tidak berpuas hati dengan kenyataan tersebut, Khalid terus-terusan melakukan provokasi sehingga Dewan menjadi gamat dengan pertengkaran blok pembangkang dan kerajaan. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...