Friday, February 3, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Memalukan! Loceng Dewan Dibunyikan Korum Tidak Cukup

KUALA LUMPUR, 17 Okt – Memalukan! Itu gambaran yang diberikan oleh Ketua Pembangkang, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob apabila loceng Parlimen terpaksa dibunyikan menandakan Ahli Parlimen tidak cukup bagi meneruskan persidangan.

Jelas beliau, jumlah minimum yang diperlukan hanyalah 26 orang namun itu pun tidak mampu diikuti oleh Ahli Parlimen kerajaan.

“Ini adalah sesuatu yang memalukan dan tidak patut berlaku. Bukan pembangkang sahaja sudah menegur tetapi ada juga Ahli Parlimen kerajaan sendiri telah menegur kerana sejak Isnin, kehadiran Ahli Parlimen amat mengecewakan.

“Apa yang jadi ini adalah sejarah hitam buat Parlimen bila tidak cukup korum untuk bersidang. 26 orang pun tidak ada untuk mendengar perbahasan sedangkan ini perbahasan yang amat penting iaitu tentang bajet.

“Lebih malang sudahlah Menteri Kewangan tidak ada, timbalannya pun tidak ada. Nampaknya seolah-olah Ahli Parlimen dan juga menteri daripada kerajaan tidak berminat untuk hadir di Parlimen,” ujar beliau kepada media di lobi Parlimen.

Tambah beliau, sekiranya Ahli Parlimen kerajaan tidak berminat untuk hadir mendengar perbahasan maka adalah lebih baik Parlimen dibubarkan.

“Kalau sudah tidak berminat dengar perbahasan, tidak berminat berada dalam Dewan, bubar sahajalah Parlimen. Kita lantik Ahli Parlimen yang baru yang lebih berminat untuk hadir,” tegas beliau.

Tepat pukul 4.05 petang tadi, loceng dibunyikan menandakan bilangan Ahli Parlimen di dalam Dewan Rakyat tidak cukup bagi meneruskan persidangan. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...