Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Masa depan UMNO Sabah tetap kuat, gandingan baru mampu yakinkan rakyat

Di sebalik kejutan daripada tindakan barisan kepemimpinan UMNO Sabah yang mengumumkan keluar daripada parti semalam, Datuk Dr. Shamsul Anuar Nasarah tetap yakin masa depan parti keramat Melayu itu masih lagi kuat di negeri tersebut.

Menurut Ketua Penerangan UMNO itu, keyakinan tersebut berdasarkan pretasi cemerlang UMNO yang menang banyak kerusi di Sabah pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

“Ini masa terbaik buat pimpinan baharu yang berwibawa dibawa masuk bagi memimpin UMNO di Sabah. Gandingan muka-muka baharu ini mampu meningkatkan keyakinan rakyat terhadap UMNO di situ.

“Pelantikan Datuk Seri Bung Mokhtar Radin sebagai Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Sabah juga adalah satu langkah tepat. Situasi yang berlaku ketika ini memberi peluang kepada UMNO Sabah dipulihkan dengan semangat serta jiwa selain berfungsi dengan lebih sempurna,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Semalam, lima ahli Parlimen, sembilan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan dua senator UMNO mengumumkan keluar parti dengan alasan parti itu tidak mempunyai hala tuju yang jelas.

Shamsul Anuar menambah, alasan yang diberikan itu tidak relevan kerana pimpinan tertinggi telah menetapkan apa yang perlu dilakukan oleh pimpinan dan ahli parti di semua peringkat termasuk di Sabah.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...