Saturday, January 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Lunas tunggakan elaun imam

KUALA TERENGGANU – Kerajaan Terengganu melunaskan tunggakan elaun berjumlah RM2.9 juta kepada 42 imam dan bilal di negeri itu yang disekat mulai tahun 2004 kerana salah faham.

Exco Pembangunan Modal Insan, Dakwah dan Penerangan Terengganu, Mohd Nor Hamzah berkata, keputusan untuk membuat bayaran itu dibuat Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri setelah kerajaan meneliti, membuat kajian dan menyelesaikan salah faham itu secara adil.

Menurutnya, setelah pertimbangan dibuat bayaran tunggakan elaun itu dilunaskan mengikut tempoh perkhidmatan imam dan bilal yang dikenakan tindakan.

“Imam dan bilal yang terlibat ini bertauliah dan mereka menerima elaun bulanan antara RM700 hingga RM900. Tapi mereka tetap meneruskan tanggungjawab sepanjang tempoh sekatan iaitu antara tempoh 2004 sehingga tahun lepas.

“Bagi jumlah bayaran tunggakan elaun ini ia bergantung pada tempoh perkhidmatan mereka. Ada yang terima RM1,500 dan bayaran tertinggi adalah hampir RM115,000,” katanya pada Majlis Penyerahan Wang Tunggakan Imam dan Bilal Masjid Mukim Negeri Terengganu bertempat di Kompleks Seri Iman semalam.

Sementara itu, Imam Masjid Kampung Kolam, Kuala Ibai, Ibrahim @ Muda Kh Mamat@Mohd yang menerima tunggakan elaun berjumlah RM104,250 melahirkan rasa syukur kepada ALLAH SWT dan berterima kasih kepada kerajaan Terengganu di atas keprihatinan yang diberikan.

“Apa yang kami terima hari ini mungkin atas sikap sabar dan menganggap setiap tugasan itu adalah tanggungjawab selain perlu ikhlas kerana ALLAH SWT.

“Insya-ALLAH rezeki ini akan dikongsi bersama keluarga dan saya juga berhasrat nak buat kenduri kesyukuran,” katanya.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...