Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Lokman Adam membuat tuduhan salah – Shamsul Anuar

KENYATAAN MEDIA
1. Datuk Lokman Adam telah membuat tuduhan yang salah terhadap Presiden UMNO, Dato Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi. Sebenarnya Presiden UMNO hanya memberi gambaran awal serta mendapatkan pandangan daripada pelbagai pihak berhubung perkara membabitkan kepentingan parti.

2. Belum ada sebarang keputusan yang dibuat apatah tindakan mengenai perkara itu. Apakah itu satu kesalahan sehingga dianggap Presiden melakukan satu pengkhianatan?

3. Tindakan memanipulasikan pelbagai isu, situasi serta membuat kenyataan terbuka dan melulu oleh Lokman adalah suatu yang tidak profesional malah boleh merosakkan imej parti sehingga menimbulkan kekeliruan di peringkat akar umbi.

4. Tuduhan terhadap ahli MT UMNO yang menerima ‘payroll’ atau bayaran serta mengaitkan hubungan UMNO/Pas dalam ertikata yang tidak tepat dan salah berkaitan isu kerajaan gabungan ini adalah amat keterlaluan dan sangat tidak bertanggungjawab.

5. Segala keputusan parti sudah tentu dilakukan melalui saluran yang betul dan tepat serta tidak akan membelakangkan kepentingan parti.

Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah
Ketua Penerangan UMNO

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...