Friday, June 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Kerajaan Terbina Atas Fitnah Akan Runtuh Sendiri – Dr Ahmad Zahid

BENTONG, 27 Okt – “Saya pernah sebut berkali-kali, kerajaan yang terbina atas dasar fitnah akan runtuh dengan fitnah mereka sendiri,” ujar Presiden UMNO Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi.

Jelas beliau, ini terbukti apabila kerajaan pimpinan Pakatan Harapan (PH) gagal untuk menunaikan janji yang akhirnya membuatkan rakyat sedar mereka sudah tertipu.

“Rakyat sudah sedar dan menyesal tapi kena tunggu beberapa tahun lagi, kena tunggu PRU akan datang.

“Sebab itu kita jangan terhegeh-hegeh cari orang kerana kalau kita kuat orang akan cari kita. Tidak ada rundingan pintu belakang… tidak ada,” tegas beliau ketika berucap merasmikan Konvensyen UMNO peringkat Negeri Pahang hari ini.

Tambah Zahid, kini kita perlu kuatkan parti dan Muafakat Nasional bersama-sama rakan komponen dalam Barisan Nasional (BN) agar rakyat bertambah yakin dengan tawaran baru yang diberikan.

“Sebab itu kita boleh berbeza pendapat tapi ada had. Kalau matlamat untuk kebaikan dan penyatuan maka carilah titik penyatuan bukan perbezaan.

“Tapi bila titik penyatuan ditemui ada yang berusaha mencari titik perbezaan, kita orang lama dalam kumpulan itu jangan curah minyak tapi curah air bagi sejuk bukan bagi panas.

“Dalam situasi itu bila politik berubah tetapi kita harus bersama dalam penyatuan pemikiran, citarasa dan tindakan. Sebab itu saya rasa bila PAS bersama-sama kita, ia satu anugerah Allah tanpa kita lupakan MCA dan MIC,” tambah beliau lagi.

Justeru jelas Zahid, Muafakat Nasional tidak pernah pernah menyebut berkaitan ekstrinizem atau rasis.

“Kita tidak bercakap soal rasis, ekstrinizem… tapi bila kita bercakap soal Islam pihak di sana menganggap kita ekstrim, bila bercakap soal Melayu kita dianggap rasis atau perkauman, bila mereka bercakap hak mereka ia adalah hak asasi manusia.

“Mereka kata hak sama rata. Mustahil sama rata boleh dilaksanakan. Pegangan UMNO dan PAS adalah kesaksamaan, bukan kesamarataan. Ini harus difahami. Sebab itu kita menghargai MCA dan MIC dalam BN,” ujar beliau lagi. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...