Monday, June 5, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Kenyataan Guan Eng Dangkal Berbaur Rasis: Pecat Atau Letak Jawatan Segera

Ketua Pembangkang Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, kenyataan Setiausaha Agung Dap Lim Guan Eng yang cuba merosakkan minda rakyat Malaysia berkaitan kerjasama UMNO-PAS adalah sesuatu yang dangkal dan tidak sepatutnya berlaku.

Jelas beliau, Guan Eng tidak sepatutnya menakutkan rakyat berkaitan Pakatan Nasional kerana pakatan ini tidak pernah wujud dan yang wujud hanyalah Muafakat Nasional.

“Adakah kerana kejayaan Muafakat Nasional ini maka Guang Eng mula berasa goyah dan cuba mencari jalan menyemai kebencian di jiwa rakyat? Adakah Guan Eng terlupa bahawa dia kini adalah sebahagian daripada kerajaan dan sepatutnya sudah meninggalkan permainan politik persepsi dan pemikiran ‘pembangkang’ dan mula belajar bagaimana menjadi pemimpin kerajaan dalam membela nasib rakyat.

“Kenyataan Guan Eng kononnya penyatuan politik Melayu (UMNO-PAS) merupakan gendang perang kepada bukan Melayu, kerjasama UMNO-PAS berbahaya kepada masyarakat dan ia membawa zaman kegelapan seperti negeri Kelantan adalah satu kenyataan yang amat biadap dan boleh merosakkan keharmonian antara kaum di negara ini. Malah semasa PAS memerintah Kelantan, kaum bukan Melayu dan bukan Islam tidak pernah dipinggirkan malah hidup selesa bersama kaum lain, mereka juga dapat menerapkan budaya Melayu dalam kehidupan mereka dengan sukarela dalam proses asimilasi yang begitu aman.

“Sungguh hairan kenapa mesti mengatakan kerajaan yang didominasikan Islam itu adalah zaman gelap sedangkan negara-negara Islam seperti Arab Saudi, UAE, Turki dan sebagainya antara negara yang berkembang pesat malah Islam mengajar untuk menerima kepelbagaian kaum dan saling hormat menghormati,” ujar beliau menerusi satu kenyataan media.

Tambah Ismail yang juga Naib Presiden UMNO, selama 61 tahun Barisan Nasional (BN) memerintah, kaum lain juga diberi ruang seluas-luasnyanya di dalam negara ini sehinggakan kaum Cina menguasai ekonomi negara dan Malaysia adalah satu-satunya negara dalam dunia yang mempunyai sekolah beraliran berdasarkan kaum.

“Sebenarnya kenyataan Guan Eng ini datangnya dari sikap rasis sempit yang ada pada dirinya, maka, zaman kegelapan yang dimaksudkan Guan Eng itu sepatutnya dituju kepada pemerintahan Komunis di mana Komunis bersikap bunuh-membunuh dan rasis. Kenyataan Guan Eng ini juga membuktikan beliau tidak layak menjadi pemimpin negara Malaysia yang agama Persekutuannya adalah Islam dan institusi beraja yang beragama Islam kerana Guan Eng ternyata seorang Islamophobia.

“Kenyataan Guan Eng ini juga sebenarnya adalah satu strategi menutup kelemahan beliau sebagai menteri kewangan yang gagal.

“Ini terbukti apabila Bank Negara mengumumkan bahawa Ekonomi Malaysia hanya meningkat 3.6% pada suku keempat 2019, iaitu kadar yang paling lemah sejak 10 tahun lalu sekaligus terburuk sejak 2009,” tegas beliau.

Justeru, Ismail mendesak Guan Eng untuk memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia terutama kepada umat Melayu Bumiputera serta seluruh umat Islam di atas penghinaan ini.

“Beliau tidak layak lagi menjadi menteri dan anggota pentadbiran kerajaan di atas sikap rasis sempit dan Islamiphobia ini.

“Sama ada beliau letak jawatan atau Perdana Menteri harus pecat sahaja Guan Eng kerana sekiranya terus mengekalkan individu yang berterusan menghina umat Melayu Bumiputera Islam di dalam Kabinet, dibimbangi ia akan menimbulkan bahaya sengketa kaum dan agama di negara ini,” bidas beliau lagi. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...