Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

KAMUS Malaysia Baharu – Najib Razak

BR1M = BASAH
PERMATA = GENIUS
1M4U = IMPACT
Caj tol = Caj kesesakan

Cybertrooper = Penulis Media sosial.

(Dua kategori: Kategori RM2,500 sebulan dan kategori RM5,000 sebulan)

DAP hari ini mengakui ada mengiklankan jawatan kosong menerusi JobStreet dengan tawaran gaji RM5,000 sebulan sebagai “penulis media sosial”, sehari selepas bekas perdana menteri Najib Razak mendakwa parti itu mahu merekrut askar siber.

Setiausaha Publisiti Kebangsaan Tony Pua pada sidang media bagaimanapun menyangkal dakwaan Najib, mengatakan “penulis media sosial” bukan askar siber.

Najib Razak
5 Disember 2019

Berikut adalah laporan berita dari Free Malaysia Today bertarikh 4 Disember 2019

DAP akui jawatan kosong di JobStreet, ‘penulis media sosial’ bukan askar siber

KUALA LUMPUR: DAP hari ini mengakui ada mengiklankan jawatan kosong menerusi JobStreet dengan tawaran gaji RM5,000 sebulan sebagai “penulis media sosial”, sehari selepas bekas perdana menteri Najib Razak mendakwa parti itu mahu merekrut askar siber.

Setiausaha Publisiti Kebangsaan Tony Pua pada sidang media bagaimanapun menyangkal dakwaan Najib, mengatakan “penulis media sosial” bukan askar siber.

“Kami menafikan dakwaan kononnya kami ingin mengambil 100 askar siber, tetapi kami hanya menawarkan pekerjaan kepada 2 hingga 5 orang sebagai ‘penulis media sosial’,” katanya, dan menambah tawaran gaji bergantung kepada kelayakan dan pengalaman.

Ahli Majlis Eksekutif Kebangsaan Pemuda DAP, Edry Faizal Eddy Yusof pada sidang media yang sama berkata Najib, yang mempunyai ikutan yang ramai di media sosial, boleh memohon jika berminat.

“Najib hilang kerja sebagai perdana menteri boleh mohon tapi yang pasti parti akan tolak,” katanya.

Najib di Facebook semalam berkata pihaknya menjangkakan Pakatan Harapan mahu merekrut askar siber memandangkan gabungan pemerintah itu kalah kepada BN dalam 4 pilihan raya kecil berturut-turut.

“PH dalam keadaan panik dan saya diberitahu arahan serta peruntukan untuk mewujudkan lagi ramai askar siber sudah dikeluarkan,” katanya.

Pemimpin Umno itu berkata 100 askar siber pada gaji RM5,000 sebulan akan menelan kos RM500,000 sebulan, atau RM6 juta setahun, atau RM30 juta untuk penggal 5 tahun.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...