Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Kami akan terus berjuang – Zahid Hamidi

KENYATAAN MEDIA PRESIDEN UMNO

1. Saya tidak akan tunduk kepada desakan segelintir orang yang mahu saya mengundurkan diri. Saya akan patuh kepada hanya Peraturan & Perlembagaan Umno yang menentukan, jika 2/3 perwakilan dalam Perhimpunan Agung Umno Khas menentukan untuk saya mengundurkan diri.

2. Saya juga akur dengan permintaan ahli-ahli akar umbi yang mahu agar Umno terus dimantapkan dan mendokong Umno semula selepas PRU14.

3. Saya yakin masih ramai yang mahu terus bersama Umno, biarpun Umno sebagai parti pembangkang. Malah sokongan kian bertambah agar Umno semakin perkasa.

4. Umno akan bekerjasama dengan PAS untuk terus menterjemahkan agenda Islam dan Melayu serta menghormati kepelbagaian agama dan kaum di negara ini.

5. Eratkan lagi kerjasama dengan PAS. Ini yang rakyat sangat gembira untuk orang Melayu dan Islam.

6. Umno juga menolak kerjasama dengan DAP dan tidak akan berkompromi dengan agenda yang meminggirkan Islam dan Melayu dilakukan secara halus atau terang-terangan.

7. Ahli-ahli Umno di semua peringkat hendaklah merapatkan saf dan mengenepikan sebarang perbezaan pendapat dan pendirian demi penyatuan Umno untuk melunaskan tanggung,-jawab kepada agama, bangsa dan tanahair.

8. Tumpukan untuk menang semula menjadi kerajaan pada PRU15. Kita tumpukan agenda kita. Itu yang lebih baik.

DATO SERI DR AHMAD ZAHID HAMIDI
Presiden UMNO
15 Disember 2018

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...