Tuesday, September 26, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

Isu Rakyat Lebih Penting, Fokus Utama Untuk Perpaduan – Ismail Sabri

Ketua Pembangkang Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata isu rakyat dan perpaduan parti lebih penting daripada mempersoalkan kembalinya Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata, semenjak Ahmad Zahid kembali ada pihak yang tidak berpuas hati tapi yang pentingnya adalah majoriti menerima dengan baik dan yang lebih penting lagi bagi UMNO adalah meneruskan perjuangannya kepada rakyat.

“Jika tidak puas hati parti UMNO ada Perlembagaan… setiap tiga tahun ada permilihan dalam parti, cuma dalam keadaan sekarang jangan fikirkan soal-soal jawatan dan pertandingan.

“Inilah waktunya untuk kita bersatu dalam keadaan parti lain mengalami masalah dalaman dan tidak sepatutnya kita menghadapi masalah dalaman juga. Kita perlu bersatu kerana tugas kita sangat besar,” katanya ketika sidang media di Parlimen, hari ini.

Ismail yang juga Ahli Parlimen Bera turut menjelaskan tugas ahli UMNO kini lebih besar dari membicarakan wajar atau tidak Presiden kembali daripada bercuti. Misi yang penting bagi UMNO adalah bagaimana hendak memperkukuhkan parti.

Dalam masa sekarang, kerajaan Pakatan harapan (PH) tengah kucar-kacir, ini jelas dilihat permasalahan dalaman mereka dan UMNO harus bersatu dan memenangi isu-isu rakyat. Sebagai pembangkang harus menumpukan kepada rakyat agar UMNO terus menjadi pejuang rakyat.

Mengenai isu lantikan Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO), Presiden UMNO berhak melantik sesiapa sahaja dan Ahmad Zahid tahu kriteria-kriteria pemimpin yang diperlukan oleh UMNO.

“Dari kuasa perlembagaan Presiden boleh melantik Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO dan ini memang bidang kuasa Presiden UMNO. Ini terserah kepada Zahid untuk melantik dan saya tidak tahu kriteria apa… dan kriteria yang ia tentukan melibatkan bidang kuasa beliau.” – MediaUMNO

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...