Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Isu kebocoran data peribadi tarikan persidangan Dewan Rakyat hari ini

KUALA LUMPUR: Persoalan mengenai kebocoran data peribadi dan keberkesanan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 akan menjadi pembuka tirai ketika sesi Waktu Pertanyaan-pertanyaan Menteri pada persidangan Dewan Rakyat hari ini.

Pertanyaan itu diajukan Datuk Seri Ronald Kiandee (PH-Beluran) kepada Menteri Komunikasi dan Multimedia yang meminta kerajaan untuk menjelaskan tentang sejauh mana langkah untuk mengatasi masalah itu.

Tidak kurang menariknya isu dibangkitkan Datuk Seri Azalina Othman Said (BN-Pengerang) yang mahukan Perdana Menteri menjelaskan isu permit perlu dipohon sebelum mengadakan kempen bergerak dan tinjauan mesra semasa pilihan raya berikutan ia amalan biasa dalam pilihan raya sebelum ini.

Pada sesi sama, Tun Syed Ibrahim Syed Noh (PH-Ledang) turut menanyakan soalan berkaitan penjualan vape terhadap remaja dan status kempen larangan merokok di premis makanan kepada Menteri Kesihatan.

Usai sesi jawab lisan, Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri serta Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna dijangka menggulung Rang Undang-undang Perbekalan 2020 peringkat jawatankuasa.

Persidangan kali ini akan berlangsung sehingga 5 Disember – BERNAMA

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...