Friday, June 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Ikutlah ‘Rule Of Law’, Jangan Hanya Gertak Di Media – Dr Asyraf Wajdi

KUALA LUMPUR, 18 Okt – Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki tidak gentar untuk berdepan dengan tindakan undang-undang dan bersedia ke mahkamah berdepan dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Mujahid Yusof.

Namun demikian beliau masih belum menerima sebarang notis berkaitan biarpun Mujahid dikatakan telah membuat notis tuntutan yang diberi kepada Dr Asyraf melalui peguamnya Noorazmir Zakaria.

“Wahai Kekanda YB Dr Mujahid Yusof Rawa, jangan hanya menggertak di laman Malaysiakini, kalau benar nak ambil tindakan undang-undang hantar sahaja notis ke pejabat Pemuda UMNO. Kita berentap di mahkamah untuk cari kebenaran! Ikutlah prosedur perundangan, notis saman harus diserahkan kepada individu yang dituntut, bukan kepada media. Ikutlah Rule of Law!”

Demikian bidas Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, berkaitan kenyataan Mujahid yang mendakwa telah memulakan tindakan undang-undang terhadap beliau.

Dalam laporan media semalam, Mujahid dikatakan telah mengambil tindakan undang-undang terhadap Dr Asyraf selepas tempoh seminggu untuk memohon maaf yang bermula 1 Oktober lalu telah berlalu.

Terdahulu, Mujahid telah mendesak Dr Asyraf Wajdi agar memohon maaf secara terbuka dalam tempoh seminggu berkenaan dakwaan penjualan aset-aset strategik Lembaga Tabung Haji (TH) bernilai RM2.6 bilion. Permohonan maaf secara terbuka itu perlu dibuat kerana dakwaan yang dibuat Dr Asyraf adalah tidak berasas dan merupakan fitnah.

Sebelum itu, Dr Asyraf dalam satu kenyataan media meminta Mujahid segera mengemukakan penjelasan berkenaan penjualan aset-aset strategik TH bernilai RM2.6 bilion termasuk pegangan saham dalam Tenaga Nasional Berhad (TNB) bernilai RM1.8 bilion. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...