Sunday, April 2, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Hospital AS dalam tekanan ekoran kes meningkat

WASHINGTON: Hospital di seluruh Amerika Syarikat (AS) sekali lagi berdepan dengan tekanan, sehingga memaksa langkah baharu diambil ekoran kenaikan kes yang tinggi, selepas beberapa minggu berdepan dengan situasi COVID-19 yang sama.

Pada semalam sahaja, COVID Tracking Projek berkata, seramai 65,368 pesakit dibawa ke hospital di seluruh negara itu, rekod dua hari berturut-turut dan sudah dua kali melepasi jumlah 60,000.

Pentadbir di seluruh negara juga sedang berusaha untuk melakukan pelbagai tindakan menyekat penularan itu.

Di New York, Gabenor Andrew Cuomo mengumumkan setiap pemegang lesen arak, termasuk bar dan restoran perlu menutup premis mereka pada jam 10 malam bermula, Jumaat ini. Arahan itu termasuklah kepada gimnasium.

Di bandar sempadan El Paso, barat Texas menunjukkan peningkatan kes mencecah satu juta dengan 1,000 pesakit dimasukkan ke hospital di bandar itu sahaja.

“Ini masa yang gelap dan perkataan yang paling sesuai ialah keletihan. Begitu juga kekecewaan,” kata Ogechika Alozie, ketua pegawai perubatan di Pusat Perubatan Del Sol kepada CNN.

Peningkatan kes di Texas memaksa Gobernor Greg Abbott memohon bantuan ketenteraan di pusat perubatan untuk membantu pesakit bukan COVID-19, supaya ruang merawat diperluas.

Pegawai kerajaan juga terpaksa meminta bilik mayat tambahan untuk mengawal situasi itu.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...