Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Gagal di Subang, ‘kereta terbang’ bakal ke Maldives – Mohd Redzuan

Menteri Pembangunan Usahawan berkata pihaknya menerima undangan daripada usahawan swasta terlibat untuk bersama-sama menyaksikan detik itu.

Kenderaan super dron atau ‘kereta terbang’ UAS E-Hang 216 (EH216) dijangka melakukan penerbangan pertamanya di negara Maldives tidak lama lagi selepas gagal dipandu uji di Subang pada Khamis lalu.

Menteri Pembangunan Usahawan, Datuk Seri Mohd Redzuan Yusof berkata pihaknya menerima undangan khas daripada usahawan swasta terlibat untuk bersama-sama menyaksikan detik bersejarah itu.

“Kita kerajaan bukan membelanjakan satu sen pun, kita memudahcarakan kepada orang muda yang hendak  melibatkan diri dalam aerospace air mobility industry.

“Takkan tidak boleh buat.. ini bukan dasar kerajaan. Dia pergi buat tempat lain. Okay dia pergi tempat lain contoh tidak boleh terbang di Subang itu hari dia akan terbang di Maldives, Insyaallah dia akan jemput Pakwan untuk terbang di Maldives untuk inter island hopping, tidak ada masalah,” katanya selepas Program Himpunan Usahawan Terengganu di Kuala Terengganu pada Ahad.

Menurutnya, tarikh sebenar penerbangan di kepulauan itu masih belum dimaklumkan buat masa ini bagaimanapun beliau menyatakan kesediaan untuk ke Maldives.

Terdahulu pihak berkuasa Penerbangan Awam Malaysia (CAAM) tidak meluluskan ujian penerbangan ‘kereta terbang’ pertama Malaysia itu yang dijadualkan diuji pada Khamis lalu.

Tambah Mohd Redzuan berkata peraturan dan birokrasi yang ketat menjadi penghalang kemajuan pembangunan industri aeroangkasa dan mobiliti udara.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...