Saturday, June 10, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Bursa Malaysia Dibuka Semakin Rendah

KUALA LUMPUR 2 Okt. – Bursa Malaysia dibuka rendah hari ini berikutan aktiviti pengambilan untung selepas pembelian saham berharga rendah yang sederhana semalam serta prestasi lemah semalaman di Wall Street, kata para peniaga.

Pada 9.10 pagi, petunjuk pasaran FTSE Bursa Malaysia KLCI (FBM KLCI) turun 0.92 mata kepada 1,588.52 daripada 1,589.44 pada paras penutup Selasa.

Indeks itu dibuka 0.59 mata lebih rendah kepada 1,588.85. Di keseluruhan pasaran, kaunter rugi mengatasi kaunter untung sebanyak 164 berbanding 66, manakala 176 kaunter tidak berubah, 1,553 tidak diniagakan dan 19 yang lain digantung.

Jumlah dagangan berjumlah 177.28 juta saham bernilai RM54.19 juta.

Wall Street ditutup rendah selepas aktiviti pembuatan Amerika Syarikat (AS) mencecah paras terendahnya dalam tempoh lebih 10 tahun, mencetuskan kebimbangan dalam kalangan pelabur kesan daripada perang perdagangan AS-China mula menular ke dalam ekonomi AS.

Malacca Securities Sdn Bhd berkata keseluruhan keadaan pasaran dijangka kekal berbeza daripada Selasa kerana ketiadaan minat belian seterusnya.

“Bagaimanapun, kami merasakan sebarang jualan juga akan terhad kerana akhir-akhir ini pasaran telahpun mengecil dan jualan mungkin tidak begitu banyak buat masa ini.

“Oleh itu, kami merasakan perlu ada sokongan sekitar paras 1,582 dan 1,585 tetapi sekiranya jualan lebih ketara, paras 1,580 adalah efektif. Sementara itu paras ketahanan berada pada 1,590-1,600 mata,” kata firma pembrokeran itu.

Firma itu berkata saham berharga rendah dan keseluruhan saham pasaran dijangka menyusut kerana minat belian susulan yang berkurangan, disebabkan sebahagiannya sentimen pasaran yang masih berhati-hati. – BERNAMA

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...