Thursday, September 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

AS keluar amaran keselamatan bagi KL susulan ketegangan di Timur Tengah

Majlis Penasihat Keselamatan Luar Negara Washington (Osac) mengeluarkan satu amaran keselamatan bagi Kuala Lumpur dengan merujuk kepada peningkatan “ketegangan keselamatan di Timur Tengah”.

“Rakyat AS dinasihatkan supaya mengekalkan tahap kewaspadaan yang tinggi, menyemak pelan keselamatan diri, mempelbagaikan laluan perjalanan dan sentiasa peka terhadap persekitaran,” katanya.

Ia juga mengingatkan rakyat negara itu supaya tidak menyertai demonstrasi ketika berada di Malaysia, sekali gus menggesa mereka menghindari perhimpunan sedemikian kerana warga asing tidak boleh menyertainya.

Osac juga menasihati rakyat AS supaya tidak menonjolkan diri, mengemas kini dokumen perjalanan dan memastikan mereka mudah dihubungi.

Amaran ni dikeluarkan berikutan serangan udara AS berdekatan Lapangan Terbang Antarabangsa Baghdad yang mengorbankan komander tertinggi tentera dan perisikan Iran Qasem Soleimani, yang mncetuskan kebimbangan mengenai tindak balas Iran dan ketegangan yang mungkin melimpah menjadi konflik lebih besar.

Putrajaya menyuarakan kebimbangan berhubung perkembangan terbaru berikutan serangan dron AS itu, dengan berkata, ia percaya semua usaha perlu diambil bagi mengatasi pertikaian atau konflik yang berlaku secara damai, tanpa perlu membuat ugutan atau menggunakan kekerasan.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...