Saturday, June 10, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Arab Saudi benarkan pemegang visa lawatan tunaikan ibadah umrah

11 SEPT : Warga asing yang mengunjungi Arab Saudi melalui visa pelancongan kini dibenarkan melakukan ibadah umrah.
selepas mendapatkan permit melalui aplikasi Eatmarna dan Tawakkalna.

Kementerian Haji dan Umrah Arab Saudi mengesahkan perkara tersebut dan pemegang visa lawatan juga boleh mendapatkan permit umrah dengan melakukan proses pendaftaran menerusi aplikasi Eatmarna.

Menurut Kementerian itu, pembukaan akaun di Eatmarna hanya boleh dilakukan selepas individu itu mengemas kini status kesihatan vaksinasi mereka pada aplikasi Tawakkalna.

Katanya, mereka yang sudah lengkap vaksin COVID-19 atau selesai 14 hari selepas mengambil dos pertama vaksin atau pulih daripada jangkitan layak untuk mendapatkan visa Umrah.

Sebanyak 500 syarikat dan lebih 6,000 ejen asing umrah sudah mula menerima jemaah warga asing yang sudah lengkap vaksin sejak 9 Ogos lalu.

Mereka yang berminat boleh menempah pakej umrah dan membuat bayaran tempahan menerusi 30 platform elektronik yang disediakan di seluruh dunia.

Kementerian Haji dan Umrah baru-baru ini turut mengumumkan rancangan untuk melancarkan satu mekanisme baru untuk mengeluarkan visa umrah sekali sahaja secara atas talian.

Kementerian itu juga mengesahkan kesediaannya untuk menerima seramai mungkin jemaah umrah mengikut kuota yang dipersetujui dengan beberapa negara Islam sebelum penularan pandemik COVID-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...