Tuesday, June 6, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

#Belanjawan2020: Tiada Faktor Mesra Rakyat, Hanya ‘Copy Paste’

KUALA LUMPUR, 12 Okt – Ahli Parlimen Tanjung Karang Tan Sri Noh Omar berkata, Belanjawan 2020 yang dibentangkan oleh kerajaan pimpinan Pakatan Harapan (PH) tiada faktor mesra rakyat dan hanya menjurus kepada ‘copy paste’.

Jelas beliau, lebih mengecewakan bilamana langsung tidak disentuh berkaitan rumah PPR untuk golongan tidak berkemampuan.

“Dulu masa saya jadi Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT), kerajaan di bawah pimpinan Datuk Seri Najib beri saya RM200 juta di bawah Tabung Penyelenggaraan 1Malaysia (TP1M) tapi sekarang hanya RM100 juta.

“Rumah PPR pula, tidak sebut langsung. Sudah setahun setengah mereka memerintah tapi tidak ada satu pun yang baru… perancangan itu ada tapi pelaksanaan gagal. Rumah ini penting,” ujar beliau kepada UMNO-Online.

Tambah Noh, Belanjawan 2020 lebih mementingkan orang asing, kerana itulah harga rumah untuk orang asing diturunkan daripada RM1 juta kepada RM600 ribu.

“Ini akan beri ruang kepada orang asing… akhirnya rumah yang dibuat hanya untuk orang asing dan bukan untuk rakyat sendiri.

“Untuk orang tempatan hanya ‘rent to own’. Program ini kita yang perkenalkan dulu tapi saya alu-alukanlah mereka ‘copy’,” ujar beliau. – UMNO ONLINE

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...