Thursday, September 28, 2023

Creating liberating content

[Video] Polis lepaskan tembakan...

Kejadian di persimpangan Jalan Semarak menghala Jalan Tun Razak arah selatan. Sebuah kenderaan...

[Video] Kapten hoki India...

Kapten hoki India, Manpreet Singh Pawar melangsungkan majlis perkahwinan dengan kekasihnya dari Malaysia,...

[Video] Budak sekolah kantoi...

Kes kantoi buat hubungan intim dalam bilik air sekolah time bulan ramadan kejadian...

Syarikat taikun ambil alih...

Yang ini ttak boleh diterima. Subang merupakan airport dalam bandar yang amat diperlukan...

4 Adun PPBM Selangor sokong PH

Empat daripada 5 Adun PPBM Selangor menyatakan sokongan kepada Pakatan Harapan, walaupun selepas parti itu meninggalkan gabungan berkenaan minggu lalu.

Mereka ialah Sallehuddin Amiruddin (Kuang), Mohd Shaid Rosli (Jeram), Adhif Syan Abdullah (Dengkil) dan Harumaini Omar (Batang Kali).

Mereka berkata, keputusan itu dibuat selepas mereka menemui pemimpin PPBM, Dr Mahathir Mohamad selama sejam di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini.

Harumaini berkata, mereka menghargai mandat yang diberikan rakyat pada pilihan raya umum 9 Mei 2018.

“Kami masih berpegang pada prinsip bersama PH, terutama di Selangor. Kita tak ada jawatan hanya Adun biasa di Selangor,” katanya pada sidang media hari ini.

Sementara itu, Shaid berkata, terpulang kepada kepimpinan PH Selangor untuk menilai “kesetiaan kesamaan kami”.

Tetapi katanya, mereka tidak akan menjadi wakil rakyat bebas.

Seorang lagi Adun PPBM ialah Abdul Rashid Asari (Selat Klang). Beliau ialah ketua PPBM Selangor serta exco negeri yang memegang portfolio kebudayaan dan pelancongan, peradaban Melayu dan warisan, beliau digugurkan daripada kerajaan negeri ekoran perubahan kerajaan pusat.

Sallehuddin berkata, Rashid tidak dapat dihubungi sejak kemelut politik tercetus minggu lalu sehingga kini.

“Kami tidak dapat menghubungi beliau untuk sebarang perbincangan.”

Katanya, 4 Adun PPBM itu akan mengadakan menemui Menteri Besar Selangor, Amirudin Shari esok untuk menyuarakan sokongan mereka dan membincangkan kaedah bekerjasama dengan kerajaan negeri pimpinan PH itu.

Terdahulu, Amirudin menyuarakan sokongannya kepada PH dan berkata ia mempunyai jumlah mencukupi untuk mengekalkan majoriti di Selangor.

Katanya, 43 Adun sudah menyatakan sokongan mereka dan hanya 13 wakil rakyat meninggalkan PH.

Pengerusi PH Selangor dan PKR negeri itu dilaporkan berkata, peruntukan kepada Adun PPBM yang keluar daripada PH Selangor dibekukan serta-merta, manakala pemimpin negeri yang mempunyai kaitan dengan PPBM akan dipecat.

PPBM meninggalkan PH pada 24 Feb lalu dan menubuhkan kerajaan persekutuan baru dengan Umno serta PAS.

Get notified whenever we post something new!

Continue reading

Geng Broker baru keluar gua

Menjilat luka diri sendiri selepas PN gagal membentuk kerajaan, geng broker mula mendiamkan diri selama lebih sebulan sejak berakhir PRU15. Kemudian pada hari Jumaat, Hishammuddin muncul membuka mulut. Dan semalam, Nazri Aziz dan Tajuddin Rahman turut serta membuka mulut selepas keluar...

MPN, Majlis paling tak berguna ditubuhkan untuk Abah Kau dibatalkan

Penubuhan Majlis Pemulihan Negara (MPN) dibatalkan kerana timbul pertindihan fungsi dan jawatan, kata Perdana Menteri Anwar Ibrahim. “Itu (MPN) juga satu pertindihan juga, jawatan yang diletakkan untuk memenuhi keperluan ketika itu,” katanya pada sidang akhbar di Perdana Putra. MPN ditubuhkan pada...

[VIDEO] Dakwaan seleweng RM600 bilion: ‘Muhyiddin, jangan cabar saya’ – PM Anwar

Datuk Seri Anwar Ibrahim mengingatkan Pengerusi Perikatan Nasional (PN) Tan Sri Muhyiddin Yassin supaya tidak mencabar beliau mengenai isu dana kerajaan berjumlah RM600 bilion yang didakwa diseleweng. Perdana Menteri berkata, Kementerian Kewangan sudahpun dimaklumkan mengenai beberapa pelanggaran melibatkan isu dana...